Glas Javnosti

IVANJICU POGODIO GRAD VELIČINE JAJETA: Kijamet protutnjao kroz letinu, uprkos ispaljenih oko 100 raketa (FOTO)

Društvo
Autor:

Kroz ivanjički kraj ovo popodne protutnjalo je jako nevreme, a grad je pogodio sedam mesnih zajednica. Nevreme je uništilo letinu, a najveća šteta pričinjena je u malinjacima, ali i na oranicama i njivama.

U olujnom nevremenu praćenim gradom stradalo selo Erčege gde je dvadesetak minuta padao grade veličine lešnika, grada je bilo i u drugim delovima ivanjičke opštine, Budoželji, Mani, Medjurečju, Komadinama, Kovilju…

Prema rečima meštana padao je redak, ali izrazito krupan grad.

-Skoro veličine jajeta i tensike loptice, gde god je udarilo maksimalno je oštetilo plodove. Ne pamtimo da je nekad ovako nešto padalo sa neba, a nevreme je potrajalo oko dvadesetak minuta - izjavio je za Ivan Stišović iz sela Katići, a preneo Kurir.

 

Ni ostala sela ivanjičkog kraja nisu bolje prošla jer je padao sitniji ali dosta intenzivniji grad, tako da je na usevima prilinjena veća materijalna šteta.

- Maline su poprilično uništene, a u fazi smo berbe. Kako će proteći do kraja sezone u ovim našim fabrikama pod otvorenim nebom nikad se ne zna - kaže Rade Ćirović.

Protivgradni strelci su dejstvovali sa svojih pozicija, navode lokalni mediji

 -Bez prestanka je tukao grade dvadeset minuta. Sve je obelelo kao u sred zime. Štete su ogromne jer je grad bio baš jak, vetar ga je nanosio na sve strane, polomljene su grane od voća, maline dotučene, krompir isteralo iz zemlje.  Katastrofa, gledaš kako ti za dvadeset minuta odlazi sve što si radio i trudio se cele godine, a ništa ne možeš da uradiš-kaže, Milić Resimić, a prenosi lokalna Info LIGA.

Prema o rečima predsednika opštine Ivanjica, Momčila Mitrovića, ispaljeno je preko sto protivgradnih raketa.

-Još uvek prikupljamo podatke sa terena, ali štete su ogromne. Protivgradni strelci su brzo reagovali, ispalili preko stotinu raketa, nažalost i porede toga stradao je dobar deo ivanjičke opštine.-kaže Mitrović i dodaje da će se posledice nevremena koje još uvek nije prošlo iznad Ivanjice znati kasnije.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR