Glas Javnosti

Ivanjica šest dana bez vode: "Naše mašine su nemoćne, treba nam vojska"

Društvo
Autor: Glas javnosti

Opština Ivanjica već šest dana je bez vode, usled potopanja cevovovoda. Preko 30.000 stanovnika vodom se snabdeva iz cisterni, a situacija je više nego alarmantana. U pomoć Ivanjičanima stigla je i Vojska Srbije.

- Kiša koja je ponovo padala ne ide u prilog opadanju Moravice, pa problem  vodosnabdevanja i dalje je jedan od najvećih. Nadamo se da ćemo uz pomoć vojne mehanizacije koja nam stiže u pomoć uspeti da otklonimo sve kvarove. Stanje je i dalje veoma loše i ne možemo sa sigurnošću da kažemo kad će vodosnabdevanje biti ponovo regulisano. Do tada će cisterne sa vodom biti postavljene na nekoliko lokacija u gradu, kako bi voda bila svima dostupna - rekao je  , zamenik predsednika opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović.

Usled katastrofalnih padavina koje su zadesile ivanjičku opštinu, nekoliko sela i preko 50 porodica i dalje je odsečeno od sveta. Vojna mehanizacija upućena je u selo Vučak, gde je potpuno uništen most koji je meštane povezivao sa civilizacijom.

- Naše mašine su nemoćne i pomoć vojske od velikog značaja. Meštani Vučka uskoro će dobiti prilizani put i most - istakao je Mitrović.

Na teritiriji cele opštine Ivanjica i dalje je na snazi vanredna situacija.

(Izvor: Telegraf)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR