Glas Javnosti

Italijanska firma iz Niša nemilosrdna

Društvo
Autor: Glas javnosti

Sedam radnica tehnološki višak

Samo dan nakon što je u zemlji uvedeno vanredno stanje, italijanska firma "Tesil", koja radi pod okriljem "Olimpijas grupe" ("Beneton"), proglasila je tehnološkim viškom sedam svojih radnica. Reč je o ženama koje imaju malu decu i koje su se prijavile na neplaćeno odsustvo na osnovu preporuke Vlade i predsednika države, da jedan od roditelja sa decom mlađom od 12 godina treba da ostane kod kuće.
 
- Majka sam dvoje dece od sedam i četiri godine. Sa suprugom sam u istoj smeni. On je ostao da radi, a ja sam se prijavila na neplaćeno odsustvo da bih ostala sa decom. Odluku da sam tehnološki višak nisam ni dobila, već mi je prosledila jedna od koleginica sa spiska. Ne znam u kakvom sam statusu sada i kome da se žalim - očajna je ova Nišlijka koja nam je dostavila pomenutu Odluku o utvrđivanju viška zaposlenih.

Većina velikih kompanija tokom prošle nedelje obustavila je privremeno rad. Ipak, italijanski "Olimpija grupa" ima drugačiju politiku.

- Majka sam dvoje male dece, zovu me da se vratim na posao i prete mi otkazom. Naš gazda je neko ko nema razumevanja, neprekidno viče i ponižava radnike, broji koliko je kapi gela za dezinfekciju potrošeno. Nikakve zaštite nema, dolazi se organizovanim autobusima koji su svaki dan prepuni, pa rizikujemo da ugrozimo zdravlje - svedoči jedna od radnica.

Izvor: novosti.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR