Glas Javnosti

Ispovest porodice čiji stan je udario grom: 'Samo želim da sve ovo prođe, od nadležnih nam se niko nije javio'

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kroz Beograd je u ponedeljak uveče protutnjalo nevreme, a najviše je pogođena zgrada u ulici "Ace Joksimovića" u beogradskom naselju Žarkovo.

Ovu zgradu je tokom oluje udario grom, što je izazvalo požar na krovu zgrade. Tim povodom razgovarali smo sa Olivera Babić, vlasnicom stana koji je najviše pogođen požarom:

- Počelo je da grmi, krenulo je jako nevreme, kiša, ja sam bila u kući, pokušavala sam da pokupim vodu koja se slivala niz zidove. U jednom trenutku čula sam jak zvuk, sijalica na plafonu je počela da varniči, i osetila sam miris paljevine. Krenula sam kroz kuću da vidim gde smrdi, nakon čega sam videla na toj lampi kao trag paljevine. Bilo mi je jasno da je negde udario grom, a nestala je i struja...

Potom je istakla da se čulo pucketanje:

- Otišla sam do komšije, pitala ga da dođe da čuje, da vidimo šta se dešava. Tada je počeo da se oseća dim, pa su komšije donele merdevine, razvalili smo deo zida i videli da gori, krov je postajao sve topliji i topliji...

Olivera nam je potom otkrila kako se oseća:

- Još uvek ne mogu da shvatim šta se desilo, pod ogromnim stresom sam. Iskreno, volela bih da se samo probudim i shvatim da je sve ovo prošlo, da sam sve sanjala. Ja ne mogu ovako, pod vedrim nebom, rekla je Olivera.

Na pitanje da li ih je kontaktirao bilo kod od nadležnih, Olivera je kratko rekla:

- Ne, niko nas nije zvao...

Situacija koja je pogodila ovu beogradsku porodicu mogla je da bude izbegnuta instalacijom gromobrana, koji ova zgrada nema. Kada smo tim povodom pozvali gradsko stambeno preduzeće kako bismo dobili informaciju kome da se obratimo kako bismo dobili podatak o broju zgrada u Beogradu koje nemaju ovaj vid zaštite od nevremena, odgovor koji smo dobili je - "ne znamo na koga da vas uputimo".

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR