Glas Javnosti

Isključite negativne misli "na klik"

Društvo
Autor: Glas javnosti

Inflacija, nezaposlenost, niske plate, nedostatak perspektive – razloga za nezadovoljstvo nam ne manjka. Ali, psiholozi savetuju da pokušate da se izborite sa negativnim mislima jer jedna rađa drugu i dok trepnete, eto vas u moru crnih misli.

Istraživanja potvrđuju da optimisti i pozitivne osobe imaju znatno više uspeha u životu, na poslu, u prijateljstvu, odnosima sa drugim ljudima. Životna energija je zarazna, a osobe koje na svet gledaju sa vedrije strane, privlače nas kao magneti, prenosi portal Ekapija.

Dobra vest je da se negativnost, uz malo samodicipline i truda, donekle može ublažiti. Kad sledeći put krenete da razmišljate o problemima, zaustavite se u startu. To ne znači da treba da namećete sebi drugu krajnost, pozitivne misli uvek i svuda, ali ako dozvolite crnim mislima da se razviju, začas ćete se utopiti u njima. I zato, idite na sport, slušajte omiljenu muziku, gledajte komedije. Ako to radite svaki put kad se one pojave, vremenom će ih biti sve manje, tvrde stručnjaci. Ovo, naravno, ne važi u slučaju kliničke depresije kada je neophodna pomoć lekara.




SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR