Glas Javnosti

IRINEJ poslao OŠTRU PORUKU O GEJEVIMA, a BOJANA MALJEVIĆ mu još ŽEŠĆE odgovorila: EPISKOPE ne provocirajte MOJE STRPLJENJE!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ovih dana glumica i producentkinja Bojana Maljević nikome ne ostaje dužna, pa je nakon sukoba sa Ivanovim Ivanovićem ušla u konflikt i sa episkopom Irinejem Bulovićem.

Ona se oglasila povodom izjava episkopa bačkog Irineja o LGBT populaciji i mogućeg zakona o istopolnom partnerstvu u Srbiji. Kako je poručila na "Tviteru", Irineju je bolje da ćuti.

"Episkop bački Irinej bolje da ućuti, jer malo mi fali da njemu i celom Sinodu pojasnim šta je neprihvatljivo. A blizu je februar. Imam strogu zabranu lekara da se nerviram… stoga, episkope, ne provocirajte moje strpljenje i ostavite homoseksualce na miru. Hvala", napisala je Maljević na Tviteru.

Bojanin komentar odnosi se na nedavne izjave vladike Irineja koji je rekao da je homoseksualno ponašanje neprihvatiljivo i da Zakon o priznavaju istopolnih partnerstava, koji je najavila ministarka za ljudska prava i društveni dijalog Gordana Čomić, nije njena ideja već ideja iz Brisela.

 

"Naš stav je sledeći: čovek je od Boga stvoren kao muž i žena, kao bračna zajednica, kao porodica, a ne kao ‘dvojica tatâ’ ili ‘dve mame’. Po ovoj stvari isto je učenje Biblije i Кorana. Homoseksualno ponašanje je neprihvatljivo i za Jevreje, i za hrišćane, i za muslimane, ali sadašnje vreme i davno prošlo vreme nisu isto vreme, tako da danas niko i nigde u kulturnom svetu ne kamenuje homoseksualce", rekao je episkop Irinej.

Ovakav stav vladike Irineja ne iznenađuje, imajući u vidu njegove ranije izjave povodom sličnih tema, kao i stav Srpske pravoslavne crkve. Takođe, potreba Bulovića da se meša u državna pitanja uopšte nije novost, jer je reč o episkopu koji gaji bliske odnose sa državnim vrhom, te u tom smislu ima slobodu da se bavi i stvarima koje su van njegove ingerencije. Ono što ipak mora da brine, jeste snažno ćutanje vladike Irineja i njegovih saradnika na afere koje su potresale SPC.

Objava Bojane Maljević na ovoj društvenoj mreži izazvala je mešovite reakcije korisnika "Tvitera", te se umetnica oglasila još jednom.

 

"Vidim brojne komentare i diskusije na moj gornji tvit. Moja tema u konkretnom tvitu čak nisu bila ni LGBT prava. Već hipokrizija u SPC. Ali zašto pojašnjavati? Ko je razumeo okej, ko nije šta mu mogu. U svakom slučaju rasprave i razmene mišljenja su u redu. Pozdrav svima", napisala je ona.

Da podsetimo, samo pre par dana Bojana je bila revoltirala prozivkama Ivana Ivanovića u vezi sa njenim stavom da li treba nositi zaštitnu masku ili ne, pa je, nakon što se zarazila a voditelj je ponovo prozvao, morala da mu uputi oštru kritiku.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR