Glas Javnosti

Ipak se održava GUČA: Četiri dana u avgustu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Jubilarni 60. Sabor trubača biće održan od 6. do 9. avgusta, potvrdio je danas predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović, dodajući da se takmičarski program vraća na stadion.

Zbog epidemije koronavirusa planirano je bilo da se manifestacija pomeri za polovinu oktobra kada je održan prvi sabor.

"U dogovoru sa nadležnim ministarstvima i predstavnicima zdravstvenih ustanova, ali i na osnovu nagoveštaja Vlade Srbije da će od avgusta biti mogući masovniji skupovi poput Sabora trubača, Egzita, Bir festa… odličili smo da se festival trube održi kako je i planirano početkom avgusta", rekao je Dolović.

Prema njegovim rečima, sabor će trajati nešto kraće nego što je to prvobitno bilo planirano.

"U narednih 10 do 15 dana biće poznata imena učesnika i izvođača, a u kratkom roku ćemo organizovati sva predtakmičenja. Da je sve teklo kako treba, u nekim mestima bi bila već održana predtakmičenja", naveo je Dolović.

Kada je reč o prostoru gde će se takmičenja održati, Dolović objašnjava da se mnogi programi vraćaju na stadion, pošto prošle godine to nije bilo moguće zbog poplava.

"Na stadionu će biti održano finalno takmičenje. Prošlogodišnja bina u crkvenoj porti je bila odlična i ove godine ćemo je postaviti gde će nastupiti majstori trube", istakao je Dolović.

Pored ove dve bine, Dolović kaže da će biti postavljene još tri, tako da će ljubitelji trube moći da uživaju od jutra do mraka tokom četiri saborska dana.

(Izvor: B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR