Glas Javnosti

INVESTITORI UPALI U PARKIĆ NA BANOVOM BRDU: Građani se protive rušenju, momak se popeo na bager i privremeno zaustavio radove! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Privatno obezbeđenje se rasporedilo ispred parkića na Banovom Brdu (ugao Valjevske i Nikolaja Gogolja), a investitor je upao u parkić koji komšije čuvaju skoro godinu dana kako bi ostao zelena površina.

Prema poslednjim informacijama građani pokušavaju da sačuvaju teritoriju na kojoj je bager već postavljen i kreće sa radom, a obezbeđenje je postavilo kordon koji su građani u nekoliko momenata pokušali da probiju.

Manji incident se dogodio nakon što je bager krenuo da raščišćava teren.

Građani su pokušali su da probiju kordon obezbeđenja a jedan od njih je to uspeo i popeo se na bager, nakon čega je rad zaustavljen.

Podsetimo, u februaru ove godine predstavnik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović i predstavnica inicijative “Sačuvajmo naš parkić” Milena Popević predali su gradskim vlastima inicijativu da se status zelene površine dodeli jednom malom parku na Banovom brdu u Beogradu, gde je planirana izgradnja zgrade zbog čega su stanovnici protestovali.

Manojović je tada kazao novinarima ispred Skupštine grada Beograda da zahtevaju da taj park dobije status zelene površine i predlažu kao “najbolje rešenje”, a da gradska uprava investitoru dodeli “drugi plac identične vrednosti gde će moći da gradi”.

Po njegovim rečima, taj park je jedina zelena površina ispod Požeške ulice i koristi se 50 godina.

-Imali smo veliku seču stabala u Beogradu, a grad će konkurisati za zelenu prestonicu Evrope. Evo našeg malog, skromnog doprinosa toj inicijativi koju je najavio gradonačelnik Beograda- naveo je Manojlović.

Sa druge strane, investitor “NIVA Building” saopštio je da lokacija na kojoj nameravaju da grade objekat nikada nije bila javna površina i da na njoj nikada nije postojao park u građevinskom i urbanističkom smislu.

Ljudi apeluju na pomoć da sačuvamo parkić!

(Izvor: N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR