Glas Javnosti

INVESTITOR POKUŠAO DA POČNE RADOVE NA MINI-HIDROELEKTRANI, MEŠTANI REAGOVALI

Društvo
Autor: Glas javnosti

Investitor mini-hidroelektrane na Rupskoj reci kod Vlasotinca jutros se pojavio na lokaciji predviđenoj za gradnju, sa nekoliko pomoćnih radnika koji su bagerom krenuli da rasčišćavaju teren i postavljaju tablu sa namerom da obeleže gradilište, ali su to sprečili meštani koji su srušili tablu i oterali bager, radnike i investitora, prenosi Fonet.

To se dogodilo samo dan nakon protesta meštana sela Dadince ispred Opštine Vlasotince koji su od nadležnih tražili poništenje svih dozvola za gradnju mini-hidroelektrane ”Besko”. Aktivisti neformalne grupe ”Bitka za Vlasinu” su obavestili policiju i pozvali sve građane da hitno dođu i onemoguće početak gradnje treće mini-hidroelektrane na toj reci, piše portal Južne vesti.

Predsednik Opštine Bratislav Petrović je, kako se navodi, prethodno na sastanku sa ekološkim aktivistom i narodnim poslanikom Aleksandrom Jovanovićem Ćutom obećao da će Opštinsko veće ispitati sve odluke Odeljenja za urbanizam, koje je, i pored odluke Skupštine o zabrani gradnje MHE i bez Studije o proceni uticaja na životnu sredinu, usvojilo zahtev privatnog investitora Water Green Energy iz sela Kumarevo o gradnji mini-hidroelektrane.

Kopredsednik stranke Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta upozorio je danas investitora i nadležne u opštini Vlasotince koji su protivzakonito izdali građevinsku dozvolu za guranje Rupske reke u cev da se ne igraju sa vatrom, jer će im se dogoditi isto što investitirima na Staroj planini, saopštila je ta partija.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR