Glas Javnosti

Interni dopis izvršnog direktora Google-a upozorava na nova otpuštanja

Društvo
Autor: Glas javnosti

Izvršni direktor Google-a Sandar Pičai upozorio je zaposlene da očekuju dodatna otpuštanja u narednim mesecima jer se tehnološki gigant preorijentiše na veštačku inteligenciju.

U dopisu za celu kompaniju koji je dobio CNN, Pičai je u sredu rekao da otpuštanja, koja su već uticala na stotine zaposlenih u Google-u samo u protekloj nedelji, neće biti u istoj meri kao otpuštanja prošle godine koja su smanjila radnu snagu za 12.000 ljudi.

Neki delovi Google-ovog poslovanja neće biti pogođeni ovogodišnjim promenama, rekao je on. Ipak, napisao je Pičai, „neki timovi će nastaviti da donose specifične odluke o raspodeli resursa tokom cele godine gde je to potrebno, a neke pozicije mogu da budu pogođene“.  

„Imamo ambiciozne ciljeve i ove godine ćemo ulagati u naše velike prioritete. Realnost je da, da bismo stvorili kapacitet za ovu investiciju, moramo da donesemo teške izbore i da pojednostavimo izvršenje i brzinu u nekim oblastima”, dodao je Pičai.

„Znam da je veoma teško videti pogođene kolege i timove“, priznao je Sandar i napomenuo da je kompanija posvećena pogođenim zaposlenima, kojima želi da pomogne da nađu posao negde drugde u Google-u ili van kompanije.

Memorandum je stigao pošto je Njujork tajms u sredu izvestio da Google-ova podružnica YouTube otpušta 100 radnika.

Portparol Google-a potvrdio je za CNN postojanje Pičaijevog memoranduma, kao i otpuštanja u YouTube-u, što utiče na otprilike 100 pozicija u partnerskoj organizaciji kompanije.

Glas javnosti /B10S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR