Glas Javnosti

PRŠTALE KAZNE U CELOJ SRBIJI: Više od milion dinara od naplaćenih prekršaja, UŽICE rekorder po broju zatvorenih lokala i to ne zbog gostiju

Društvo
Autor: Glas javnosti

Prštale su sinoć kazne u ugostiteljskim objektima širom Srbije zbog inspekcijske kontrole kovid propusnica. U skoro svih 25 gradova, u kojima su sinoć kontrolisali primenu kovid sertifikata, inspektori su naplatili bar po jednu kaznu, a najviše u Beogradu - u ukupnom iznosu 1,1 milion dinara.

Kako Blic nezvanično saznaje, izvršeno je više od 700 nadzora, a kažnjeno je i nekoliko ugostiteljskih objekata u Strahinjića Bana.

Samo u dva popularna kluba ovoj ulici napisano je po 350.000 dinara kazni, jer zaposleni nisu imali kovid sertifikate, pišu Novosti.

Užice rekorder po broju zatvorenih lokala

Načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove i Кomunalnu policiju u Užicu Zoran Militarov rekao je da su kako je i naloženo od strane Republičkog štaba nadležne inspekcije krenule u kontrole.od 77 objekata samo jedan radio i imao je uredne kovid propusnice.

LEKARI U KRIZNOM ŠTABU IDU NA SVE ILI NIŠTA? Bez kovid propusnice samo u markete, a deca pravo na pelcovanje!

LEKARI U KRIZNOM ŠTABU IDU NA SVE ILI NIŠTA? Bez kovid propusnice samo u markete, a deca pravo na pelcovanje!

Кoliko god mi pripremali ugostitelje u Užicu na tu potencijalu meru, ona je došla kao iznenađenje jer u sebi sadrži jedan deo koji njih najviše pogađa, i to je razlog što je sinoć tokom kontrole od 77 objekata samo jedan radio i imao je uredne kovid propusnice.

Naime, pored onih koji se nalaze u lokalu vrši se i kontrola zaposlenih. Prema našim podacima u Užicu tek ih je 10 posto. Eto i odgovora na pitanje zašto posle 22 sata. Mogu da se obezbede jedan ili dva zaposlena posle 22 časa da rade, a da je neko uveo 24 sata morali bi sve da zatvorimo – rekao je Militarov.

Militarov dodaje i da je činjenica da će kovid propusnice biti jedan od mera koja će postojati dugo vremena, jer ćemo morati da naučiimo da živimo sa koronom, koja se neće lako ni brzo završiti.

ŠTA TVITERAŠI MISLE O KOVID PROPUSNICAMA? U državi gde se kupuju diplome i doktorati uvode se kovid propusnice! ha-ha-ha (FOTO)

ŠTA TVITERAŠI MISLE O KOVID PROPUSNICAMA? U državi gde se kupuju diplome i doktorati uvode se kovid propusnice! ha-ha-ha (FOTO)

- Ljudi moraju da shvate da ako su vakcinisani to ne znači da ne moraju da nose masku, nošenje maske je obaveza za sve. Кada pravimo analizu kontrola, imamo potpuno pogrešno shvatanje kod ljudi, da neko ko je vakcinisan sa dve ili tri doze misli da mu je prestala obaveza da nosi masku ili da se pridržava mera socijalne distance.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR