Glas Javnosti

Industrijski gigant koji je pravio alat za celu Jugoslaviju ide na prodaju, aukcija 11. aprila

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nekada vodeća fabrika za proizvodnju reznih alata u SFRJ ponuđena je na prodaju po početnoj ceni od ukupno 789 miliona dinara (6,7 miliona evra).

FRA iz Čačka, posle dugogodišnjeg tavorenja i dugova pala je u stečaj i danas je Agencija licenciranje stečajnih upravnika objavila prvu prodaju imovine stečajnog dužnika grupisanu u dve imovinske celine, metodom janog nadmetanja.

Javno nadmetanje održaće se 11. aprila u 11 sati u Agenciji na Terazijama u Beogradu.

Na prodaju se nudi, kako saznaje agencija RINA, u dve imovinske celine kompletan halski prostor, kao i oprema i zalihe u pogonima ovog kolektiva koji je nekada imao osam organizacija udruženog rada. U prvoj celini, na samo 200 metara od Gradskog trga u Čačku (ulice Beogradska i Hajduk Veljkova) jesu tri hektara građevinskog zemljišta i 25 hala i radionica, ukupne korisne površine 18.076 kvadrata, taj deo fabrike nudi se po početnoj ceni od 588 miliona dinara uz oabevzan depozit od 235 miliona.

Drugi deo obuhvata poslovni prostor na takozvanoj lokaciji 2 u ulici Dragiše Mišovića (17,626 zemljišta i pet objekata korisne površine 10.554) na putu ka Kraljevu, kao i deo imovine u Kulinovačkom polju (četiri objekta 223 kvadrata). Taj drugi deo imovinske celine procenjen je 200,8 miliona dinara, uz obavezan depozit od 80 miliona dinara.

Inače, kolektiv je svojevremeno zapošljavao 4.500 ljudi i bio nosilac privrednog razvoja u ovom delu naše države, a izvoz alata iz Čačka, koji su prodavani i slavnim američkim kompanijama za proizvodnju aviona, dostizao je nekih godina i 20 miliona dolara.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR