Glas Javnosti

INCIDENTI ispred klinike "Dr Laza Lazarević" (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Tenzije i napetosti u institutu "Laza Lazarević" se ne smiruju.

Danas u toku štrajka upozorenja u cilju ostavke v.d. direktorke Ivane Stašević Karličić dešavali su se brojni incidenti koji su pretili da se pretvore u otvorene sukobe štrajkača i nepoznatih lica koja su se u crnim odelima pojavila da ometaju protest i redovno prijavljen štrajk upozorenja.

Prilikom protestnog obraćanja predstavnika sindikata Miloša Sinđelića, krenula su dobacivanja i vređanja od nepoznate osobe u crnom odelu. Nepoznate osobe su pokušale da uđu među štrajkače, pri čemu ih je sindikalno obezbeđenje sprečilo u toj nameri.

Predstavnici sindikata zamolili su nepoznata lica da se predstave i legitimišu, nakon čega je usledio fizički napad na radnika Instituta "Laza Lazarević", sindikalnog aktivistu Darka Petkovića. 


Nepoznati napadači su se povukli kada su videli da štrajkači u svojim rukama drže mobilne telefone i da snimaju skup.
Učesnici današnjeg štrajka upozorenja kažu da ih provokacije i fizički napadi nisu i neće uplašiti i da će ići do kraja - do ostavke ili smene v.d. direktorke, profesorke Ivane Stašević Karličić.

Iz sindikata poručuju da i ubuduće očekuju provokacije od strane ubačenih elemenata i da će organizovati sindikalno obezbeđenje kako bi najavljeni veliki štrajk zakazan za 29. septembar prošao bez incidenata i provokacija. U sindikatu ističu da se direktorke Ivane Staševic Karličić ne plaše, ali da im je svima žao jer je situacija u kolektivu alarmantna, a da se ime elitne psihijatrijske ustanove "Dr Laza Lazarević" sa batinašima ozbiljno kompromituje i urušava.
GENERALNI ŠTRAJK U ČETVRTAK 
Klinika "Dr Laza Lazarević" je osnovana kneževim ukazom 1861. godine kao dom za prijem lica sa psihičkim problemima. Dvadeset godina kasnije dom prerasta u prvu srpsku psihijatrijsku bolnicu, koja se decenijama razvijala i važila za jednu od najelitnijih psihijatrijskih ustanova u Srbiji i regionu. Danas institut "Laza Lazarević" potresaju ozbiljni unutrašnji problemi i štrajkovi. Veliki štrajk zakazan je za četvrtak, 29. septembar u 14 h na parkingu kod glavnog ulaza u kliniku "Dr Laza Lazarević". Radnici i štrajkači ne odustaju od zahteva za smenu direktorke Ivane Staševic Karličić, jer, kako ističu, samo njen odlazak moze normalizovati stanje u ovoj važnoj psihijatrijskoj ustanovi.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR