Glas Javnosti

IMA LI RAZLOGA ZA BRIGU? Objavljen TAČAN broj obolelih učenika, OVO je najnovija odluka Tima za škole

Društvo
Autor: Glas javnosti

Od ponedeljka, 28. marta, u svim osnovnim i srednjim školama nastava će se odvijati po prvom modelu, tačnije učenici će nastavu pohađati neposredno i ovo je najnovija odluka Tima za škole.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, u nedelji od 16. marta do 23. marta 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 1.723 (0.22%).

U celoj Srbiji u osnovnim i srednjim školama nije bilo odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana.

Ukupno je 70 odeljenja, odnosno 0.17% odsto (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih pet kalendarskih dana i 7 (0.02%) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih pet dana pokazuju podaci, a prenosi b92.net.


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR