Glas Javnosti

IMA LI KRAGUJEVAC JOVIČIĆA: NAČELNIKA UPRAVE ZA RAZVOJ GRADA POVEZUJU SA LOKALOM U CENTRU VREDNIM OKO 850.000 EVRA!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Da li se posle hapšenja visokog funkcionera vlasti i predsednika beogradske opštine Palilula, Aleksandra Jovićića, sličan scenario može dogoditi i u Kragujevcu, kako najavljuju novinarski izvori, jer Predraga Pantića Pecu, načelnik Uprave za razvoj Skupštine grada, povezuje sa vlasništvom nad ekstra atraktvnim lokalom vrednim oko 850. 000 evra u popularnoj Glavnoj ulici, ostaje da se vidi.

 

Naime, kragujevački nezavisni portal Ucentar.rs  je  juče objavio ekskluzivni dokument koji povezuje preduzeće „Uzus“ iz Beograda i Predraga Pantića Pecu, načelnika Uprave za razvoj Skupštine grada Kragujevca.  U pitanju je lokal od 457 kvadrata, koji se nalazi u Glavnoj ulici u Kragujevcu. Kao što je poznato baš beogradski “Uzus” je kupilo imovinu Rezervni delovi „Zastava kamioni“ za tek 31 evro po kvadratu, a za tako više nego uspešnu transakciju, kako  Kragujevčani spekulišu, najzasluižniji je njihov visoki gradski funkciner Predrag Pantić, koji je onda “nagrađen” da i on “povoljno pazari” lokal na najelitnojoj lokaciji, koji sada vredi višestruko više.

- Pomenuti poslovni prostor se vodi na porodicu našeg visokog gradskog funkcionera Dragana Pantića, kao i na njegovu majku i sestru. Šest meseci pre nego je “Uzus” vrlo povoljno kupio  imovinu „Zastava kamiona“, saznali smo za dokument  u kome se jasno vidi da su izdali potvrdu  preduzeću “Emisia Consulting” kako je isplaćen lokal, na adresi Kralja Aleksandra I Karađorđevića 32 A. Sve to možda i ne bi bilo čudno da se na istoj adresi ne nalazi i poslovni prostor  koji se vodi na familiju Pantić. Taj lokal je izdat poznatom lancu parfimerija “DM”, a onda se u dokumentima vidi da “Uzus” daje saglasnost, na kako piše, izvođenju radova na zajedničkom objektu. Na prvi pogled je malo komplikovano, ali stručni državni organi, ako ima političke volje, lako će utvrditi poreklo imovine porodice visokog gradskog funkcionera, - objašnjava novinaski iz Glas javnosti iz Kragujevca.

Prema na našem izvoru cena kvardratnog metra poslovnog prostora u strogom centru Kragujevca je od 2.000 do 2.5000 evra, a kako tvrde njihove agencija za nekretnine, ovaj lokal od čak 457 kvadrata je vredan oko 850. 000, za koliko je, navodno, nuđen nekim zainteresovanim sugrađanima, za dubokim džepom.     

-Peca Pantić je kao visoki gradski funkciner poznat sugrađanima po skupocenoin džipu i još nekim detaljima, a najviše kao načelnik sa čuvenog Petog sprata naše gardske uprave, odakle stižu najviše pritužbi za korupciju i “reketiranje”  kod izdavanje dokumenata i dozvola našim  bogatim privrednicima. Najčešće se pominje u tandemu sa Bojanom Divac, načelnicom  Odeljenja za urbanizam i stambene poslove, kako oni vedre i oblače Kragujevcem, ali i moćnim političarima koji ih sve ove godine štite. U Kraguijevcu se mnogi odavno pitaju odakle tolike  u evrima milionske imovine, stečene poslednjih godina, ako se zna kolike su im zvanične plate. Ali dok nema političke volje, kao i kod beogradskog slučaja Jovičić, to se ni ovde neće rasvetliti, - objašnjava novinarski izvor Glasa javnosti iz Kragujevca.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR