Glas Javnosti

IMA LI BATUT PRAVO DA VAM ŠALJE PORUKE? Nevakcinisani se uznemirili, stigao odgovor

Društvo
Autor: Glas javnosti

Veliki broj građana Srbije u poslednje dve nedelje dobilo je cirkularnu SMS poruku sa pozivom "Batuta" na vakcinaciju.

Možda je ova poruka najviše iznenadila nevakcinisane, koji samim tim nisu davali svoje podatke, zapitali otkud ovom institutu njihov broj telefona i s kojim pravom šalju takvu poruku?

Reč je o javnozdravstvenoj inicijativi koju su podržali svi mobilni operateri na preporuku Vlade Srbije, što znači da će svi građani koji imaju mobilni telefon kad-tad dobiti ovaj SMS, piše "Blic".


U Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" ističu da se radi o akciji koju su podržali i Vlada Srbije i mobilni operateri.

 Na preporuku Vlade Republike Srbije mobilni operateri podržali su javnozdravstvenu inicijativu i omogućili iskazivanje zainteresovanosti građana za vakcinaciju protiv kovida-19 i putem SMS poruke. U pitanju je ista generička poruka koju svi operateri šalju svim korisnicima svojih usluga. Poput prethodno uspostavljenog sistema prijave za vakcinaciju na sajtu E-uprave ili pozivanjem kol centra za vakcinaciju, SMS poruka je još jedna mogućnost zakazivanja vakcinacije - objašnjavaju u "Batutu".

Kako kažu, Batut je potpisan kao pošiljalac SMS poruke jer je izvršilac vakcinacije na celoj teritoriji Srbije.

Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”, kao ustanova koja prati i koordinira vakcinaciju na teritoriji Republike Srbije, poziva građane da u cilju zaštite zdravlja iskažu zainteresovanost za vakcinaciju protiv kovida-19 i na ovaj način - podvlače u "Batutu".







SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR