Glas Javnosti

IMA JOŠ NEZADOVOLJNIH: Dva mlekara iz Bogatića 10 dana prosipaju po 1.400 litara mleka u kanalizaciju

Društvo
Autor: Glas javnosti

Vlasnici farmi krava Milan Pajić i Slobodan Brkić iz opštine Bogatić već deset dana dnevno bace oko 1.400 litara mleka u kanalizaciju jer im je Zlatiborska mlekara otkazala otkup, a drugih zainteresvanih kupaca nema. Pajić je za Betu rekao da su Zlatiborskoj mlekari prodavali 12 godina mleko, a da ih je 9. maja obavestila da će 15. maja prestati da ga kupuje.

„Ne znam da li smo kažnjeni zbog protesta ili je to sticaj okolnosti i viška mleka na domaćem tržištu, ali posredno smo od nepoznatih lica telefonom dobijali ponude da odustanemo od protesta, a da će nam neka mlekara kupovati mleko, što smo odbili“, rekao je Pajić.

Zlatiborska mlekara mu je, kako je rekao, poslednjh meseci plaćala litar mleka oko 63 dinara, a ponudila je da preuzima mleko, ali nije želela da garantuje nikakvu cenu, ni kada će platiti.


„Nismo mogli da prihvatimo takvu ponudu jer je već ranije bilo zahteva da nam se umanji obračunata suma za isporučeno mleko“, rekao je Pajić.

On je, sa Brkićem, pre nekoliko dana ponudio 2,4 tone mleka besplatno nekoj mlekari da ga preradi i pokloni jer nema pravo da neprerađeno mleko sam pokloni, ali se nijedna mlekara u Srbiji nije javila.

Pajić je rekao da i on i Brkić imaju približno istu proizvodnju, dnevno oko 700 litara, jer imaju farmu od oko 40 muznih krava, a ukupno oko 70 goveda.

Na sastanku proizvođača mleka i predstavnika mlekara u Vladi Srbije pre dva dana razgovarano je o problemima sa viškom domaćeg mleka, a Pajić je rekao da prosipa mleko, ali nijedna mlekara do sada nije pokazala interes da ga otkupi.


Dodao je da je do sada na gubitku oko 6.000 evra i da ukoliko se još neko vreme niko ne javi za otkup biće prinuđen da rasproda stoku, prenosi N01S.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR