Glas Javnosti

I ZA KUĆNE LJUBIMCE MOŽETE UPLATITI OSIGURANJE: Evo koliko košta sigurnost za vaše KUCE I MACE!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Sve više građana Srbije u poslednje vreme uplaćuje osiguranje i za svoje kućne ljubimce. Samo prošle godine je ovakvo osiguranje zaključilo oko 200 ljudi, a osiguranje od 12 meseci u proseku će vas koštati oko 15.000 dinara.

Za sada se u Srbiji mogu osigurati samo psi i mačke. Da biste ih osigurali morate da imate potvrdu veterinara da je ljubimac zdrav, vakcinisan protiv besnila, očišćen od parazita, mikročipovan.U zavsinosti od toga kojom visinom finasija raspolažete, možete da platite različite pakete.

- Basic paket pokriva troškove lečenja, hirurške intervencije.

- Standard paket pokriva osim lečenja i uginuće ili eutanaziju

- Premium paket je najskuplji, uključuje sve iz prva dva paketa plus štetu koju ljubimac učini prema trećim licima

Cenu osiguranja određuje i to da li ćete svog ljubimca osigurati na 3, 6 ili 12 meseci. Takođe, rasa i godine starosti mogu odrediti cenu polise osiguranja. Interesantno je da je osigurati mačku skuplje, nego psa.

yt

Svaki treći stanovnik u Srbiji ima bar po jednog kućnog ljubimca. Tanka je linija u popularnosti između psa i mačaka. Jedino što ih razlikuje je to se mačke najčešće udomljuju dok se psi uglavnom kupuju. Ali, ipak je osigurati mačku skuplje.

Osiguranje mačke u Basic paketu na tri meseca koštaće vas 4.630, za šest meseci 7.938, a za dvanaest meseci 13.230 dinara.

Standard paket je nešto skuplji, pa osiguranje na tri meseca košta 5.350 dinara, na šest meseci 9.172, a za godinu dana 15.288.

Premium paket je najskuplji je i njegova cena za godinu dana iznosi 15.692, za šest meseci 9.415, dok je za tri meseca cena 5.492.

pixabay

Psi po mnogim anketama prednjače kao kućni ljubimci. Ako želite da spavate mirno u slučaju bolesti povreda ili napada vašeg psa, to će vas i koštati, a evo i koliko.

Osnovni paket za pse u periodu od tri meseca iznosi 3.850, od šest meseci 6.615, a u periodu od godinu dana 11.025 dinara.

Standardni paket za tri meseca koštaće vas 4.784, za šest 8.202, a za dvanaest 13.671 dinar.

Cena premium paketa za tri meseca iznosi 4.926, za šest 8.445, dok je za dvanaest meseci 14.075 dinara.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR