Glas Javnosti

I svetske agencije pišu o zabrani šetnje pasa u Srbiji

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Vlasnici kućnih ljubimaca u Srbiji su gnevni zbog odluke Vlade da zabrani čak i kratku šetnju ljudima sa psima tokom večernjeg policijskog sata, uvedenog da bi se sprečilo širenje novog korona virusa, piše danas američka novinska agencija AP.

Ljutiti vlasnici pasa preplavili su društvene mreže, upozorivši da bi ta zabrana mogla naštetiti zdravlju njihovih pasa i izazvati frustraciju i ljudi i životinja.

Veterinar Nenad Milojković rekao je za AP da je zaštita prava životinja „test za društvo tokom teških vremena, kao što je epidemija“.

Rekao je da preskakanje večernje šetnje može pogoršati stanje pasa sa mokraćnim problemima i „pogoršati osnovne higijenske uslove u domovima ljudi“.

Vlada Srbije, podseća AP, u subotu je odlučila da ukine prethodno uvedenu 20-minutnu opštu dozvolu vlasnicima pasa da ih izvedu i prošetaju.

Srbija je, ukazuje AP, uvela neke od najoštrijih mera u Evropi protiv širenja novog korona virusa, uključujući potpunu zabranu kretanja ljudima starijim od 65 godina i policijski čas od 17.00 do 05.00.

Izvor: Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR