Glas Javnosti

HUMANOST NA DELU! Srbija zemlji u Aziji donira 40.000 doza vakcine Sputnjik V

Društvo
Autor: Glas javnosti

Humanost se dokazuje delima, a ne rečima. Srbija je pokazala kada je slala medicinsku pomoć zemljama u okruženju, ali i širom Evrope. Sutra će srpska pomoć da stigne i u jednu zemlju u Aziji.

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković boraviće u naredna dva dana, 17. i 18. avgusta u zvaničnoj poseti Libanu i tom prilikom uručiti 40.000 doza vakcina „Sputnjik V“, kao donaciju Srbije toj zemlji.

Donaciju će, na aerodromu u Bejrutu, dočekati zamenica premijera, ministarka odbrane i ministarka spoljnih poslova Zeina Akar, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Tokom boravka u Bejrutu, šef srpske diplomatije imaće odvojene sastanke sa predsednikom Libana Mišelom Aunom, predsednikom Vlade Hasanom Diabom i predsednikom parlamenta Nabihom Berijem, a sastaće se i sa ministarkom Zeinom Akar.

Selaković će, tokom dvodnevne posete Libanu, sastati i sa komandantom libijske vojske, generalom Džozefom Aunom, komandantom misije UN u Libanu (UNIFIL), general-majorom Stefanom Del Colom, a obići će i pripadnike Vojske Srbije u sklopu UNIFIL.

(Glas javnosti/Novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR