Glas Javnosti

HUMANITARNI MARŠ ZA DEČAKA KOJI IMA CEREBRALNU PARALIZU: Dejan je PEŠKE išao od Kelebije do Jarinja za malog Stevana!

Društvo
Autor: Glas javnosti

U humanitarnom maršu od Kelebije do Jarinja, Dejan Bogosavljević iz Bačevice kod Boljevca, prikupljao je novac za lečenje dečaka Stevana Kalinovića iz Osnića, koji boluje od cerebalne paralize.

Dejan je marš posvetio i herojima sa Košara.

Dejan Bogosavljević je humanitarnim maršom od granice na krajnjem severu do juga Srbije želeo je da pomogne Stevanu Kalinoviću da pobedi u bici života.

Za 13 dana prepešačio je 650 kilometara kako bi dvanaestogodišnji dečak koji boluje od cerebralne paralize mogao da se leči. Stevana nije ranije upoznao, ali je čuo da mu je pomoć potrebna. 

- Pomoći mladom životu da živi bolje, to je ja ne znam... Pun sam emocija, jedva pričam - rekao je Dejan Bogosavljević za Kurir, humani mladić iz Bačevice. 

 

Stevanu je dijagnoza postavljena kada je imao 15 meseci.

Za lečenje i tretmane u Beogradu potrebno je oko hiljadu evra na svaka dva meseca. Zahvaljujući Dejanu prikupljeno je oko 700.000 dinara.

- Dejanu ću večno biti zahvalna, ja to uopšte nisam očekivala, ovo je bilo iznenađenje za mene - rekla je Milena Kalinović, Stevanova majka. 

Dečak Stevan Kalinović kaže da mu ponekad bude naporno, ali da neće nikad odustati   Dejan je ovim maršom želeo da ukaže i na težak položaj boraca i da oda počast učesnicima bitke na Košarama. 

 

- Ceo marš je bio težak, ali sam sve vreme imao u glavi da ako su junaci sa Košara mogli da prežive sav onaj pakao, mogu i ja ovo. To mi je bila motivacija -  rekao je Dejan za pomenuti portal.

Dejan sebe ne smatra herojem a svojim primerom želeo je da podstakne i druge da pomognu onima kojima je pomoć potrebna. 

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR