Glas Javnosti

HUMANI ZRENJANINAC: Svoja dva stana u Novom Sadu ustupio medicinarima

Društvo
Autor: Glas javnosti

Čovek iz Zrenjanina (36), insistirajući na anonimnosti, odlučio je da svoja dva stana u Novom Sadu besplatno ustupi na korišćenje medicinskom osoblju

Ne dvoumeći se nijednog trenutka šta treba da uradi kada je uvedeno vanredno stanje i obustavljen javni prevoz, humani čovek iz Zrenjanina (36), insistirajući na anonimnosti za javnost (ime poznato redakciji), odlučio je da svoja dva stana u Novom Sadu besplatno ustupi na korišćenje medicinarima. I to dokle god bude potrebno.
 

Zahvaljujući njegovom gestu, u jedan stan će se ovih dana useliti dve medicinske sestre i medicinski tehničar iz Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici. I drugi će uskoro dobiti nove stanare.

- Nisam uradio ništa posebno, već sam samo postupio po savesti - kaže skromni mladi čovek, inače diplomirani pravnik, koji se nekoliko godina unazad bavi poljoprivredom na porodičnom imanju. - Svojevremeno sam bio pacijent u tom Institutu, znam koliko požrtvovano rade i brinu o pacijentima, i zato sam jednoj medicinskoj sestri koju znam iz tog vremena kazao šta želim da uradim, i eto brzo se među njima proširilo.

Stanovi koje je izdavao, a u kojima će sada stanovati medicinari kako bi im olakšao odlazak na posao, prema rečima ovog humanog čoveka, potpuno su opremljeni, a oni koji budu tu stanovali, mogu, ako žele, samo da donesu svoju posteljinu.

- Supruga se odmah složila sa mnom, jer zna da sam postupio ispravno - veli naš sagovornik. - To je nešto najmanje što mi, kao porodica, možemo da učinimo u ovim, za sve nas, teškim i neizvesnim danima, i verujem da ima još ovakvih primera. - Lekari i ostalo medicinsko osoblje rade naporno, bore se, a mnogima je zbog obustave javnog prevoza otežan odlazak na posao.

Izvor:novosti.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR