Glas Javnosti
posta

HULIGANI ZAPALILI IGRALIŠTE U NASELJU BRAĆE JERKOVIĆ: Nije im žao male dece (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

U naselju Braće Jerković noćas je zapaljeno igralište objavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić na svojoj zvaničnoj stranici na Fejsbuku, i najavio da će tražiti da se u Krivični zakonik uključi novo krivično delo "oštećenje infrastrukture".

On je podsetio da je Grad Beograd pre tri godine obnovio i uredio igralište koje su nepoznate osobe noćas zapalile.

„Tako je bilo do noćas dok se nisu pojavili huligani koji su ovo igralište zapalili. Stoka! Кako im nije žao male dece koju danas roditelji, bake ili deke neće moći da odvedu na igralište? Gde će im duša? Policija radi uviđaj. Nadam se da će oni koji su ovo uradili brzo biti uhapšeni“, naveo je Vesić.

Dodao je, međitim, da „već zna“ šta će da se dogoditi kada budu uhapšeni.

„Roditelji će im naći advokate koji će da tvrde kako su huligani bili pijani ili drogirani, kako su se malo igrali i pravdaće se da materijalna šteta nije velika. A potom će sud da proceni materijalnu štetu i da im ponudi neku nagodbu“, ocenio je zamenik gradonačelnika.

Stoga će, kako je naveo, predložiti da se u Кrivični zakonik uključi novo krivično delo “oštećenje infrastrukture”.

„Pa kada neko ukrade šaht sa ulice, ili bakarni kabl, uništava saobraćajne znake, uništi spomenik ili igralište za decu, bez obzira na visinu štete, moraće da odgovara za oštećenje infrastrukture“, poručio je Vesić, a preneli beogradski mediji.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR