Glas Javnosti

`Hriste Bože` odzvanja Cvetnim trgom! Srpski gardisti jednim glasom podsećaju na kosovski zavet! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Gardisti Vojske Srbije, simbolično njih 75, onoliko koliko je godina prošlo od pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, uveliko se pripremaju da pod zastavom Republike Srbije ponosno prodefiluju moskovskim Crvenim trgom na Paradi pobede, 24. juna.

Tokom tih priprema, dok su ponosno koračali moskovskim Crvenim trgom noseći srpsku zastavu, uglas su pevali “Hriste Bože”. 

 

 

Vojna parada tradicionalno se održava na mestu gde je Crvena armija 1945. godine proslavila pobedu nad fašističkim silama Osovine.


Početne pripreme za Paradu pobede trajale su 15 dana i realizovane su u Beogradu, u kasarni “Dedinje”.
Zamenik komandanta Garde Vojske Srbije, ujedno vođa delegacije koja je otputovala u Moskvu, pukovnik Željko Gavrilović ističe da su pripadnici Garde svesni ukazane časti i važnosti zadatka, na događaju koji će biti u centru pažnje svetske javnosti.

-Učešće na Paradi pobede najbolji je primer visokog uvažavanja Vojske Srbije, njenog slobodarskog nasleđa i časnih vojničkih tradicija. Gardi Vojske Srbije, kao našoj najstarijoj jedinici, pripala je čast da zajedno sa pripadnicima Oružanih snaga Ruske Federacije proslavi jubilej pobede u Drugom svetskom ratu. Marširanje Crvenim trgom, pod zastavom Republike Srbije i pred očima čitavog sveta, predstavlja prestiž u vojnim krugovima, a nesumnjivo je da će to biti jedan od nezaboravnih trenutaka za svakog gardistu – naglašava pukovnik Gavrilović.

Prema njegovim rečima, svi pripadnici Garde Vojske Srbije su zdravi, što pokazuju svakodnevna kontrolna testiranja, a domaćini se trude da njihov boravak u predivnom banjskom kompleksu “Marfinski” u Podmoskovlju bude što udobniji.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR