Glas Javnosti

ХЛЕБ НЕ СМЕ ДА ПОСКУПИ: Цена ових 36 производа остаje иста

Društvo
Autor: Новости

Влада Србије донела је Одлуку о ограничењу висине цена основних животних намирница, заштитне опреме и дезинфекционих средстава, а на списку се налази 36 категорија производа.

Одлука је донета јуче и објављена је у Службеном гласнику, због спречавања поремећаја на тржишту или отклањања штетних последица поремећаја на тржишту у погледу снабдевања робом, насталих услед ширења коронавируса, ограничавају се цене у трговини на велико и мало основних животних намирница и заштитне опреме тако да не прелазе ниво цена које су ти производи имали на дан петог марта ове године, преносе Новости.

Ограничење ће трајати 30 дана, а на списку су осим хлеба и брашно од пшенице, јестиво сунцокретово уље, бели шећер, вода, со, поврће и воће, тестенине, затим свеже месо и месне прерађевине, рибa.

На списку је, затим, термички обрађено кравље млеко (пастеризовано и стерилизовано), млеко у праху, јогурт, кокошија јаја, дечја храна, сапун, шампон, паста за зубе, детерџенти, рукавице (и одећа и прибор за одећу) од пластичних маса.

Пелене за децу и одрасле такође се налазе на списку, марамице, убруси (у ролни и на комад), тоалет папир, маске, пластичне са текстилним филтером, прекривке, текстилне за хируршку употребу, хируршко одело од папира, папирне маске, гумено заштитно одело, гумене рукавице, хирушке и остале.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR