Glas Javnosti

Hitno se povlači nekoliko serija lekova – u pitanju su oralne kapi

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pacijenti da se jave lekaru koji su ga koristili.

Kompanija Bayer d.o.o., nosilac odobrenja za stavljanje u prodaju leka Iberogast oralne kapi, tečnosti (9 biljnih preparata), na zahtev Agencije za lekove i medicinske proizvode (HALMED) sprovodi postupak privremene obustave primene i distribucije serija DR08202, DR08606 i DR08250 predmetnog leka.

Predmetni postupak se sprovodi na osnovu prijave sumnje na nedostatak u kvalitetu leka, koji se odnosi na rezultat van granice specifikacije tokom ispitivanja stabilnosti. Obustava će važiti do okončanja provere, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena. Nisu primljene nikakve sumnje na neželjene efekte u vezi sa serijama leka u pitanju.


Na tržištu Republike Hrvatske postoje i druge serije ovog leka na koje suspenzija ne utiče, kao i drugi lekovi iz iste terapijske grupe. Pacijenti treba da se obrate svom lekaru ili farmaceutu ako imaju bilo kakva pitanja u vezi sa trenutnom terapijom.

Podsećamo da su zdravstveni radnici dužni da prijave HALMED-u svako neželjeno dejstvo leka, kao i nedostatke u kvalitetu leka. Pacijenti kod kojih je došlo do neželjenog dejstva leka mogu neželjeno dejstvo prijaviti i direktno HALMED-u, uz preporuku da se za svako neželjeno dejstvo koje primete, jave lekaru ili farmaceutu za savet kako da nastave terapiju, piše TPortal.

Glas javnosti B010S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR