Glas Javnosti

HITNA POMOĆ DAJE PODRŠKU : Za savete mogu da nam se jave i deca

Društvo
Autor: Glas javnosti

Beogradska služba Hitne pomoći pozvala je građane, ali i decu, da se jave njihovoj službi za savete ukoliko im je potrebno da porazgovaraju, kojoj ne moraju da se predstave ako ne žele.

„Naši telefoni su otvoreni i pozivamo sve da se jave, pozivamo i decu da ako žele i bez predstavljanja da porazgovaraju. Imamo i telefon za savete to je 361-5008 i telefon 194“, rekla je doktorka Danijela Jevtić za Radio-televiziju Srbije.


Doktorka je navela da je sada, nakon dva masovna zločina koja su se dogodila u Srbiji, najvažnije da se preveniraju nove stvari, jer „agresivnost prema sebi ili prema drugome je sistem spojenih sudova i to se preliva“.

Navela je da su često izveštavali o masovnim maloletničkim pijanstvima, upotrebi psihoaktivnih supstanci, agresivna ponašanja maloletnika i zamolila roditelje, bliske prijatelje i nastavnike da reaguju ako primete bilo šta.

Trinaestogodišnji učenik Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu ubio je u sredu osam učenika i radnika obezbeđenja te škole, a povredio još šest đaka i nastavnicu.

U selima kod Mladenovca, 21-godišnji mladić je ubio osam osoba i povredio 14.

Glas javnostI/RTS

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR