Glas Javnosti

HEROJ SA KOŠARA IZBAČEN IZ SPS-a u Inđiji zbog učešća na protestima: 'Dačić nas se odrekao da uđe u vlast'

Društvo
Autor: Glas javnosti

Situacija u SPS oko učešća dela članstva u protestima se ne smiruje, a dokaz je i slučaj heroja sa Košara, Marka Višnjića koji je zbog učešća na istim isklučen iz svoje stranke.

- Nismo se mi borili za ovakvu Srbiju, napravio sam častan izbor i stao sam uz svoj narod - kaže Miroslav Višnjić, heroj sa Košara, sportista i osvajač brojnih medalja na takmičenjima u borilačkim sportovima, a koji je isključen iz SPS zato što je učestvovao na nedavnim protestima protiv aktuelne vlasti.

Kao da nemam pravo da izađem na protest, kaže on i dodaje da svoj narod voli najviše na svetu, da je bio spreman da da život, ali da nije mogao da gleda kako policija tuče narod i omladinu.

- To iživljavanje i policijska tortura, to je neviđena brutalnost. Ja sam stao u zaštitu svog naroda, da dam podršku, a ono što je tamo urađeno je strašno. Ja ću stajati uz svoj narod - kaže ovaj učesnik bitke na Košarama.

Nakon što je pružio podršku demonstrantima koji su izražavali nezadovoljstvo aktuelnom vlašću, Višnjić se ponosno slikao sa stranačkim kolegom Miloradom Savićem, koji je takođe iz Inđije, i tu sliku su objavili na Fejsbuku, a zatim je krenula tortura u medijima, da bi ubrzo bili izbačeni iz stranke.

Statutarna komisija SPS-a isključila ih je iz stranke zbog, kako su naveli, povrede stranačke discipline, odnosno zbog učešća na protestima ispred zgrade parlamenta u Beogradu.

U saopštenju se navodi da su isključeni Milorad Savić i Miroslav Višnjić jer su naneli štetu ugledu SPS objavljivanjem “neprimerenih sadržaja na društvenoj mreži Fejsbuk sa učešća na nasilničkim, anarhističkim protestima i pozivanjem na iste na društvenim mrežama”.

Podsećajući da je u SPS-u godinu dana, Višnjić kaže da je sa bratom vodio izbornu kampanju za socijaliste u Inđiji, da je tu stranku “digao iz pepela” pa je SPS osvojio 2.500 glasova.

"Dačiž nas se odrekao da bi ušao u vlast"

- Stranka bukvalno nije ni postojala i u znak zahvalnosti smo izbačeni. Dačić nas se odrekao da bi ušao u vlast - ogorčeno priča sagovornik Nova.rs.

Kaže i da je o isključenju iz stranke saznao iz medija, da mu se niko iz SPS-a nije obratio.

- Samo su nas se odrekli. Dačić je javno izašao i rekao da smo prekršili disciplinu, a u stvari izbačeni smo jer ja nisam shvatio da kada sam se učlanio u SPS, da sam se učlanio u SNS. Mislio sam da je to koliko toliko samostalna stranka, a on (Dačić) je sve to uradio da bi ‘uleteli u fotelje’. Tu nema nikakvog socijalnog programa, sve je laž - ističe Višnjić.

Odmah nakon isključenja iz stranke, došla su mu tri poreska inspektora u firmu koja je već godinu dana u stanju mirovanja.

- Bio sam pristalica socijalista verujući u socijalni program stranke. Uvideo sam da je sve to laž. Njih interesuje samo lični interes i bogaćenje - napominje Višnjić.

Kaže da je bio “godinu dana žrtva torture SNS u Inđiji”, da je godinu dana bez posla, kao i njegova supruga kojoj, kako kaže, “nisu hteli da produže ugovor o radu u opštini jer on nije hteo da napusti SPS što je bio uslov da ostane na radnom mestu”.

Foto: Facebook/Miroslav Rascie Visnjic

- Sada me nazivaju kriminalcem, a nikada u životu nisam hapšen, ni krivično gonjen - kaže ovaj DIF-ovac, nosilac tri crna pojasa u karateu i član Udruženja “Zid i bedem“ koje pomaže žrtvama sektnog delovanja.

Ovaj najmlađi borac koji se sa 18 godina kao pripadnik Petog bataljona vojne policije borio na Košarama kaže da su sve dali za ovu državu, a da od nje nisu ništa dobili.

- Odnos prema ratnim veteranima je ponižavajući, kao i materijalni položaj većeg dela stanovnika Srbije - kaže on, dodajući da je učestvovao u tim borbama gde je poginulo devet njegovih najboljih prijatelja iz jedinice.

- Ja sam napravio častan izbor i stao sam iza svog naroda zato što sam video šta rade. Nisam hteo da pričam jednu priču pre izbora, a drugu da pričam posle. Napravio sam častan izbor kao i 1999. Nisam se prodao za neku funkciju ili fotelju - završava svoju ispovest ovaj sportista i borac sa Košara.

(Izvor: Nova)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR