Glas Javnosti

HEROJ MEĐU POSLODAVCIMA: Olimp brine o svojim radnicima i graђanima

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nema mesta za brigu, uslovi rada su ostali isti kao i pre epidemije

Vlasnik lanaca Kladionice Olimp učinio je veliko delo za svoje zaposlene i pomogao situaciju koja je nastupila u Srbiji pod nemilim okolnostima pandemije virusa korona.
- Svi treba da doprinesemo rešavanju ove krizne situacije. Mi u kompaniji Olimp prepoznajemo dva načina da damo svoj doprinos. Pre svega, kroz sigurnost zarada za naše zaposlene. Mi nismo i nećemo reagovati na ovu krizu tako što ćemo otpuštati ljude. Naprotiv, mi ćemo brinuti o našim zaposlenima, s obzirom da ih smatramo delom naše porodice. Na taj način, svaki privrednik može doprineti stabilnosti u kriznim vremenima.- rekao je za Glas Javnosti prvi covek ,,Olimp-a”.

Kako se od početka trajanja ove pandemije piše u medijima, veliki broj poslodavaca otpustio je svoje radnike bez naknade. U ,,Olimpu” to nije slučaj.

Olimp poručuje svojim zaposlenima da nema mesta za brigu i da svi uslovi ostaju isti kao i pre epidemije i uvođenja vanrednog stanja u Republici Srbiji.

Ova kompanija pomogla je, shodno svojim mogućnostima, i državi i građanima Srbije.

- Drugi način je malo direktniji, uplatom novčane pomoći. Uplatili smo iznos od milion dinara, što je naš skroman doprinos ovoj situaciji. Međutim, smatramo da je u ovim okolnostima najbolje prepustiti da država alocira sredstva tamo gde smatra da su neophodna, s obzirom da institucije imaju najbolji pregled efekata ove krizne situacije na celokupno stanovništvo i privredu.- kaže vlasnik Olimpa.

- U cilju sprečavanja daljeg širenja virusa i zaštite zaposlenih kao i klijenata, kladionica ,,Olimp” je privremeno zatvorila svoja uplatna mesta.- rekao je Dušan Stamenković, prvi čovek Olimpa u Beogradu. 

Bez obzira na to što su kladionice, u skladu sa zakonom, zatvorene poslodavac ne dozvoljava svojim radnicima da ostanu bez posla i primanja.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR