Glas Javnosti

HELENI I DALJE DRŽE SPUŠTENU RAMPU: Srbima zabranjen ulazak u Grčku DO BOŽIĆA!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Grčka je produžila zabranu ulaska stranih državljana, uključujući i državljana Srbije, do 7. januara.

Ova odluka važi za period od 15. decembra do 7. januara.

Na osnovu zajedničke ministarske odluke vlade Grčke od 12. decembra 2020. na snazi je zabrana ulaska u Grčku stranih državljana, radi sprečavanja daljeg širenja virusa Covid-19.

Ova zabrana se ne odnosi na državljane zemalja članica EU i država Šengen zone.

Zabrane se ne odnosi na medicinsko osoblje, istraživače i profesionalce iz oblasti zdravlja pod uslovom da je njihov ulazak u Grčku u poslovne svrhe, lica koja već duži vremenski period imaju boravak u državi članici EU ili Šengen zoni, kao i za one koje imaju dozvolu boravka u državama članicama EU ili Šengen zoni.

Takođe ova zabrane ne odnosi se na članove državne delegacije, osoblje diplomatskih i konzularnih predstavništava i delegacija, osoblje međunarodnih i evropskih institucija, članove humanitarnih organizacija tokom obavljanja aktivnosti, vojna lica i pripadnike bezbednosnih snaga ili grčkog Generalnog sekretarijata za civilnu zaštitu.

Zabrana ne važi i za zaposlene u oblasti transporta, uključujući i morski i rečni saobraćaj, posade vazduhoplova, posade i tehničko osoblje letilica za gašenje požaranja, kao i vozače kamiona koja su u tranzitu radi transporta robe, kao i apsolutno neophodno osoblje za njihov transport.

Ova odluka grčke vlade ne važi ni za putnike u tranzitu, studente koji studiraju u Grčkoj, lica koja se bave negom starijih lica i lica sa posebnim potrebama, kao i sezonske poljoprivredne radnike.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR