Glas Javnosti

HAVARIJA U TOPLANI: Građani Bora od noćas bez grejanja

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zbog havarije na kotlu u Javnom komunalnom preduzeću "Toplana", građani Bora su od noćas bez grejanja iako je temperatura ispod nule.

Zamenik gradonačelnika Bora Milivoje Janošević rekao je nezadovoljnim građanima koji su se okupili u holu gradske uprave da se normalizacija može očekivati u sredu, ali nije mogao da precizira kada.

„To je veoma ozbiljan kvar a svi znate kakvi su naši kotlovi“, rekao je Janošević, piše N1.


On je napomenuo da će na sledećoj sednici Skupštine grada biti doneta odluka o smanjenju cene grejanja u mesecima kada je grejanje bilo loše, ali u kojim mesecima će računi biti manji i za koji procenat, tek treba da se donese odluka.

Na pitanje medija da li su tačne informacije da je od dobavljača dopremljen ugalj lošeg kvaliteta, i da je to razlog lošeg grejanja, Janošević je rekao da je „nesreća to što nije napravljena nadstrešnica na vreme, pa se i ono malog kvalitetnog uglja nakvasilo“.

Direktor „Toplane“ Dragan Veličković ponovio je danas lokalnim mediima da u tom preduzeću imaju problema i sa opremom i stručnom radnom snagom.

Na pitanje da li je razlog lošeg grejanja ugalj slabog kvaliteta, Veličković je rekao da je danas teško doći do kvalitetnog uglja visoke kalorične moći.


Odbornik Narodne stranke u Skupštini grada Bora Dragan Marković rekao je za portal istmedia.rs da je ove godine nabaljeno svega 30.000 tona uglja putem tendera a da je ostalo kupljeno mimo toga, što, kako je rekao, predstavlja krivično delo.

Grad Bor bez sela ima više od 30.000 stanovnika, a većina je povezana na toplovodnu mrežu „Toplane“.

Zbog hladnoće, u obrazovnim ustanovama danas su bili skraćeni časovi, a loše grejanje ponavlja se danima uz burne reakcije ljudi na društvenim mrežama.

Ipak, svi dosadašnji protesti zbog hladnih radijatora u Boru protekli su uz mali odziv građana.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR