Glas Javnosti

HAVARIJA U NAJVEĆOJ TERMOELEKTRANI U SRBIJI! Dim i para KULJAJU iz TENTA u Obrenovcu (VIDEO)

Društvo
Autor:

Na jednom od blokova termoelektrane "Nikola Tesla A" na bloku 1 došlo je do havarije i nekontrolisanog izbajanja dima i pare

Kako navodi Jelena Ajdarić, novinarka RTV MAG, koja se nalazi na mestu događaja, u ovom trenutku situacija je stabilna i količina dima i pare koja se može videti je znatno manja.

A kako saopštavaju iz EPS-a, na kotlovskom postrojenju bloka A1 u Termoelektrani „Nikola Tesla A“ danas oko 16 časova došlo je do kvara. Iz postrojenja je u kraćem vremenskom periodu izašla veća količina pare koja se nadvila nad TENT A. Prema poslednjim informacijama, nema povređenih i u toku je popravke kvara. EPS nastavlja da snabdeva stanovništvo i privredu električnom energijom i nije ugrožena proizvodnja struje, kažu.

"Na Termoelektrani Nikola Tesla u Obrenovcu danas došlo je do havarije u bloku 1. Havarija je posledica proboja CSK cevnog sistema kotla, a do proboja je došlo zbog previsokog pritiska u cevima, tačnije, došlo je do abrazije metala. Cev je napukla, a zatim se pukotina prošila, što se veoma retko dešava. Ovo što se desilo ovde uopšte nije požar, već para koja je naglo ekspandirala usled velikog pritiska, Blok će biti ugašen dok se ta pukotina ne sanira", rekao je za portal Espreso jedan od zaposlenih u TENT-u. Kako nam je izvor iz TENT-a rekao, na svu sreću nema povređenih, niti vatrogasaca jer nema potrebe, tu su radnici TENT-a koji rade na tome da se Blok što pre pusti u pogon, a problem je bilo nemoguće izbeći, rekao je jedan od zaposlenih za Espreso.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR