Glas Javnosti

HAOS U PRODAVNICI U SUBOTICI: Muškarac BESAN zbog 'maskenbala', nije hteo da plati robu, OKRENUO SE I OTIŠAO! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

U jednom subotičkom supermarketu u Subotici došlo je do nesvakidašnjeg događaja kada je žena koja nije imala masku ušla u prodavnicu kako bi kupila namirnice. Prodavačice su je upozorile da ne mogu da joj prodaju robu, jer nema masku koja je obavezna u zatvorenom prostoru, a tada je na scenu stupio njen muž.

Umesto da kupi masku koja košta nekoliko dinara, čovek je došao, počeo da se svađa, poziva na zakone, iako je njegova supruga, a verovatno i on i sam prekršio Zakon o sprečavanju širenja zaraznih bolesti.

Nije imao razumevanja za radnice koje su sve vreme ljubazno pokušavale da mu objasne da robu ne smeju da naplate, pozivajući se na zakon koji reguliše prava potrošača.

Na kraju, robu je uzneo bez plaćanja i napustio objekat u kom je digao larmu.

Celu dramu je snimao i bez pardona okačio na fejsbuk.

-Šta je problem?", upitao je suoprugu. "Neće da mi izdaju robu, neće da mi otkucaju", kazala je.

Potom je počeo haos. Pitao je "Zašto nećete da izdate mojoj supruzi robu?", a ona je uzalud pokušavala da objasni da joj je to posao, da kontroliše i protivepidemijske mere, odnosno da jednostavno ne sme da izdaje robu ljudima bez zaštite od zarazne bolesti kovid 19.

Drsko je upitao: "A šta, vi ste ovde organizovali neki maskenbal ili šta?"

- Ne nismo, nama je tako rečeno, da ne smemo da uslužujemo, da naplaćujemo... - odgovorila je radnica.

"Je l' znate zakon o potrošačima, vi ste dužni da uslužite svakog potrošača", upitao ju je.

Na to se umešao čovek koji je na njegovo pitanje po čemu treba da se postupi odgovrio sa "Po Uredbi Vlade republike Srbije", nakon čega je tek nastala svađa.

- Ne treba po uredbi Vlade RS jer to ne piše, ni u zakonu ni u uredbi. Jeste vi pravnik? - vikao je zaboravljajući da nije u sudnici nego u prodavnici.

- Nemojte da se mešate, nosite tri maske ako vam se nose, igrajte se maskenbala, nema problema nikakvih, jedva dišete, onesvestićete se tu - rekao mu je.

Pokupili su robu, došli do kase, ali roba nije naplaćena.

Kada je gospodin rekao da je njegovo pravo da uzme robu bez da je plati, ako mu nije izdat račun, napustio je robu ne shvatajući da je praktično počinio krađu.

Nije želeo da sačeka ni Komunalnu policiju koju su radnice pozvale.

Možda je svojim ponašanjem demosnstrirao poznavanje prava, možda je čak i bio u pravu, ali pokazao je veliko nepoštovanje prema radnicama, prema svima onima koji se bore protiv bolesti i onih koji je se plaše - jednostavno, od njegove supruge ttražilo se samo da ispoštuje zakon i stavi masku.

- Mogu ja vama nešto da kažem, naša dva objekta su platila kaznu zato što neko nije nosio kaznu - rekla je zaposlena pre no što je demonstrativno napustio prodavnicu (i najavio da će svaki dan tako dolaziti).

- To je protivzakonito vaš nijedan objekat ne može da plati kaznu zbog mene. To je besmisleno, zamislite da ja uđem go ovde, 'oćete vi platiti kaznu ako ja uđem go, a hodati go u javnosti je kažnjivo. Vama sad da kažu da ne puštate muškarce koji nisu u minićima, vi ih ne biste puštali zato što vam je to neko rekao. Ja se pozivam na ovo da imam pravo da odnesem robu ako ne dobijem račun. Hvala lepo, doviđenja.

Verovatno nije razmišljao da će taj račun platiti možda i same radnice.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR