Glas Javnosti

HAOS U NAJAVI: Zaposleni u EPS-u prete GENERALNIM ŠTRAJKOM!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nadzorni odbor EPS-a održao je sednicu na kojoj je trebalo da se na dnevni red stavi tačka kojom bi se poništila prethodna odluka o prelasku EPS-a iz javnog preduzeća u akcionarsko društvo u stoprocentnom vlasništvu države.

Predsednik sindikata EPS-a Milan Đorđević od premijerke Ane brnabić traži sastanak i, ukoliko se ona na taj zahtev ogluši, kaže da su spremni na generalni štrajk.

Pismo slične sadržine, Đorđević je poslao i minisatrki energetike Dubravki Đedović."Vaš predlog da javno snabdevanje građana i malih kupaca više ne bude delatnost od opšteg interesa kao i vaša namera da pretežna delatnost preduzeća bude samo proizvodnja električne energije bez pominjanja trgovine električnom energijomkoja uključuje i snabdevanje, govori o jasnoj nameri da se JP EPS u budućnosti ograniči samo na proizvodnju električne energije i da u potpunosti zavisi od trgovaca električnom energijom", navodi se u pismu.

"Kao legitimni predstavnik Sindikata radnika EPS zahtevam sastanak u najkraćm roku. Ukoliko se i ovaj put oglušite spremni smo na sve vidove sindikalne borbe uključujući i generalnu obustavu rada" navodi se u pismu Brnabićki i Đedovićki. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR