Glas Javnosti

HAOS NA PREŠEVU: Kolone kao da je LETNJA SEZONA, na Grčkoj granici se čeka SATIMA

Društvo
Autor: Glas javnosti

Prema izveštaju AMSS-a jutros od 6 na graničnim prelazima nije bilo zadržavanja ni na putničkim ni na teretnim terminalima

BEOGRAD - Na putevima u Srbiji vozače očekuju danas dobri uslovi za vožnju, ali je zbog radova na pojedinim deonicama moguć usporen saobraćaj, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS).

Oprez će biti potreban zbog kiše koja će mestimično usporiti saobraćaj i smanjiti vidljivost, navedeno je u saopštenju AMSS-a.

Prema izveštaju AMSS-a jutros od 6 na graničnim prelazima nije bilo zadržavanja ni na putničkim ni na teretnim terminalima.

Usled produženog praznčnog vikenda pojačan je intenzitet saobraćaja na svim putnim pravcima u zemlji. Prema podacima dobijenim iz JP Putevi Srbije u odnosu na isti period prošle godine, tokom 28. i 29. aprila ova godine kroz naplatnu rampu Pakovrać prošlo je 11,5 odsto vozila više.

- U petak 28. aprila je kroz naplatnu rampu prošlo 12.686, a u subotu ukupan broj vozila je 12.147. JP "Putevi Srbije" su organizovani i pripremljeni za porast saobraćaja. Uz povećan broj inkasanata, dežurne tehničke službe takođe rade 24 časa dnevno i zahvaljujući tome ne očekujemo zadržavanja na naplatnim stanicama, rečeno je za RINU u JP Putevi Srbije.

U ovom Javnom preduzeću dodaju da ono što sami vozači mogu da učine kako bi ubrzali prolazak kroz naplatne stanice jeste da, ukoliko koriste gotovinsko plaćanje putarine pripreme tačan iznos novca čime će svoj boravak na naplatnom mestu učiniti kraćim.

- Svakako naša preporuka je da se putarina plaća elektronski, odnosno korišćenjem TAG uređaja čime će izbeći upotrebu gotovinskog plaćanja i kroz naplatne stanice, naglašavaju u JP Putevi Srbije.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Pojačan intenzitet u saobraćaju i duža zadržavanja evidentirana su i na graničnim prelazima sa Crnom Gorom.

A grčki granični prelaz Evzoni sa Severnom Makedonijom teke je posebna priča. Prizori podsećaju na 15. jul i 1. avgust i velike smene turista a ne na 30. april.

Na društvenim mrežama mnogi komentarišu kako se od juče u koloni čeka satima, da stoje u mestu kilometrima i da se pomeraju mic po mic. Pitaju se pak neki kako li će biti u julu i avgustu kad je sad za prolećne praznike ovakvo stanje.

Glas javnosti / Espreso

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR