Glas Javnosti

HAOS NA AERODROMIMA U EVROPI: Srpski putnici dva dana čekaju u Frankfurtu, nema leta iz Beča

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na aerodromima u Rimu i Frankfurtu od sinoć su zaglavljeni putnici iz Srbije, pošto su im otkazani letovi.

Grupa lekara koja se vraćala sa kongresa u Lisabonu, oko 60 ginekologa i više od 20 ortopeda, i presedala u Frankfurtu, nije uspela da se vrati za Beograd. Noć je provela na aerodromu.

Ginekolog Dragan Stajić rekao je za RTS da je u startu kompanija "Lufthanza" kasnila skoro četiri sata.

"Sinoć kada smo došli, avion koji je trebao da nas preveze faktički je bio tu i već tokom leta pilot je imao kontakt sa njima. Rekli su da neće da nas čekaju, jer je vreme za prelazak u drugi avion kratko i da oni ne mogu da kasne", naveo je dr Stajić.

Ističe da im je rečeno da je problem u tome što veliki deo osoblja štrakuje.

"Dodatni problem je što nam nisu dali drugu opciju, bilo kakav smeštaj, ne možemo da uzmemo stvari. Celu noć smo proveli na aerodromu. Sinoć posle 23 časa su zatvoreni šalteri i ne možete nikoga ništa da pitate. Rekli su da nemaju smeštaj, nema ko da izda prtljag, a danas bi trebalo da čekamo više od pet sati da preuzmemo prtljag, jer je u magacinu preko 5.000 kofera", objašnjava dr Dragan Stajić.

Dodaje da je sledeći let za Beograd, koji im je ponuđen, sutra oko podne i da se sada pojavio neki let oko 11 časova, pa ako bude mesta možda će neko da otputuje tim letom.

Prema rečima Stajića, "Lufthanza" otkazuje letova za Berlin, Beč, Amsterdam, Hanover, Drezden.

Putnici čekaju i u Rimu 

Putnici iz Srbije zaglavljeni su i na aerodromu u Rimu. Oko 200 putnika od sinoć je na aerodromu "Čampino", pošto im je otkazan let.

Dobili su ponudu od avio-prevoznika za jedno noćenje u hotelu, ali ne i promenu karte za novi polazak za Beograd.

Inače, novi talas infekcija koronavirusom zahvatio je austrijsku nacionalnu avio-kompaniju AUA, koja je, samo u subotu, morala da otkaže 52 od 360 planiranih letova. I danas su otkazani brojni letovi, između ostalih i poslepodnevni za Beograd.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP