Glas Javnosti

HAOS: DOJAVE O BOMBAMA U VIŠE OD 100 OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U BEOGRADU!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Roditeljima đaka u najmanje tri beogradske škole - u samom centru Beograda i na Vidikovcu jutros je, pre 7 časova, javljeno da decu ne dovode u prvu smenu zbog anonimnih dojava o bombama.

Reč je o osnovnim školama Branko Ćopić na Vidikovcu i Starina Novak u Knez Danilovoj, u samom centru Beograda.

U međuvremenu je javljeno i da je dojava o bombi stigla i u OŠ Drinka Pavlović, u Kosovskoj ulici, u centru Beograda ispod Skupštine.

Identična dojava stigla je i u ove škole: OŠ "Vasa Pelagić" u Kotežu, OŠ 20. oktobar 8 Novom Beogradu, OŠ Vuk Karadžić u centru grada, zatim sve škole u Obrenovcu, potom OŠ "Ujedinjene nacije", OŠ Danilo Kiš u naselju Stepa Stepanović, OŠ Ivo Andrić, OŠ Radoje Domanović u Novom Beogradu.


U nekim školama u Obrenovcu dece unutra nema, a da se za druge čeka odluka policije.

Đaci Zemunske gimnazije još nisu ušli na nastavu u prepodnevnoj smeni mada se zasad ne zna da li je ta srednja škola dobila istu dojavu kao nekoliko osnovnih.

Ista situacija je i u Prvoj beogradskoj gimnaziji...

Roditeljima je poručeno da decu u prvu smenu ne dovode a da će za popodnevnu smenu biti javljeno da li da deca dođu ili ne.



Podsetimo, prošle godine u Beogradu je u nekoliko navrata bilo dojavljivano da je u brojnim osnovnim i srednjim školama navodno postavljena bomba, a svaka dojava se ispostavila kao lažna.

Posle ovakvih dojava, MUP obavezno upućuje specijalno obučene KD ekipe sa psima da prekontrolišu objekat i dok se to ne uradi ulaska nema.

MUP je saopštio da je policija na terenu i da se radi na proverama svih ovih dojava.

78 osnovnih i 37 srednjih škola!

Dojave o podmetnutim eksplozivnim napravama, prema prvim informacijama, stigle su na elektronske adrese 78 osnovnih i 37 srednjih škola u beogradskim opštinama. Ekipe MUP-a su na terenu, učenici i zaposleni su evakuisani.

U cilju bezbednosti učenika i zaposlenih nastava u prvoj smeni je prekinuta do okončanja provere policije, a pojedine škole su već pregledane i nastava u njima se odvija bez problema.

O svim relevantnim informacijama za održavanje nastave, škole će obavestiti učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije. U komunikaciji sa MUP-om, direktori škola će dobiti informaciju kada će škola biti pregledana i doneti odluku za popodnevnu smenu, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.


Glas javnostiK04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR