Glas Javnosti

GUJON: REPUBLIKA SRPSKA se danas brani i na KIM, nigde na svetu nije se pucalo na ljude kada treba da se zapleni roba poput fante ili Smokija

Društvo
Autor: Glas javnosti

Situacija na Kosovu i Metohiji je zabrinjavajuća, izjavio je danas direktor Uprave za saradnju sa dijasporom u regionu Arno Gujon i istakao da su Srbi na severu KiM odgovorom na nasilje Prištine poslali jasnu poruku da ne sme da se pređe granica u napadima na srpski narod, što se, kaže, odnosi i na Republiku Srpsku.

Gujon je rekao i da međunarodna zajednica mora da preuzme odgovornost kako bi Srbi u pokrajini živeli bezbedno i slobodno.

Prema njegovim rečima, jučerašnji upad kosovske policije na sever je čisto nasilje, dodajući da se nigde na svetu nije pucalo na ljude kada treba da se zapleni roba poput "fante ili "Smokija".

"Srbija je pokazala brigu o svom narodu tako što je slala jasne poruke svima da neće dozvoliti da se dogodi novi pogrom kao što je bilo 2004. godine", rekao je Gujon posle potpisivanja ugovora sa predstavnicima tri srpska udruženja iz Federacije BiH u Ministarstvu spoljnih poslova.

Naveo je da je od početka godine na prostoru KiM zabeleženo više od 100 napada na Srbe i da niko od počinioca nije uhapšen, te da je jasno zašto se Srbi u pokrajini osećaju nesigurno.

Gujon je rekao i da međunarodna organizacija na čelu sa Kforom i Euleksom mora da preuzme odgovornost za dešavanja na severu Kosova i da obezbedi ljudima mir i sigurnost.

Istakao je da su Srbi na severu KiM odgovorom na nasilje Prištine poslali jasnu poruku da ne sme da se pređe granica u napadima na srpski narod što se odnosi i na Republiku Srpsku.

"Svakako da su pritisci na Republiku Srpsku i Srbiju ogromni i da će se oni povećavati. Lično verujem da mi tako što pokazujemo odlučnost u borbi za ljudska prava srpskog naroda na KiM poručujemo da ne sme da se pređe jedna granica i da se Republika Srpska danas brani i na KiM", rekao je Gujon.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR