Glas Javnosti

Grujičić: Medicinske sestre dele najteže trenutke sa pacijentima

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministarka zdravlja Srbije prof. dr Danica Grujičić pozdravila je učesnike Sedmog nacionalnog kongresa „Istorijat sestrinstva Republike Srbije” sa međunarodnim učešćem, koji je održan danas u Beogradu.

Ona je istakla ovom prilikom da je kao lekar uvek isticala značaj  profesije medicinskih sestara, u koji se i sama toliko puta uverila.

– I dok mi lekari lečimo, vi negujete, brinete, tešite, delite najteže trenutke sa pacijentima koji su vam povereni, kao i one najlepše kada ih oporavljene ispraćate kući. I sam naziv „sestra” govori o vašoj nezamenjivoj ulozi u svakoj zdravstvenoj ustanovi – istakla je ministarka Grujičić. 


Ministarka Grujičić je ukazala na istinski značaj i veličinu sestrinstva u Srbiji, njihov predani rad i van zdravstenih ustanova, i velika priznanja koja su mnoge od njih dobile. Njoj je ovom prilikom  uručena povelja za doprinos Ministarstva zdravlja sestrinstvu u Srbiji. Organizator kongresa je Udruženje medicinskih sestara-tehničara Univerzitetskog kliničkog centra Srbije „Sestrinstvo”, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije.


Glas javnosti/P02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR