Glas Javnosti

GROBARI I DELIJE ZDUŠNO ZA ALEKSANDRA (90) SA KOSOVA: Sada može mirno da sačeka zimu, 'verovao sam da postoje dobri ljudi'

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kada je u pitanju pomoć starima i nemoćnima nema mesta za bilo kakve podele. Aleksandar Dunčević (90) iz sela Vrbovac u opštini Vitina na Kosovu, zahvaljujući akciji pomoći FK Partizan u kojoj su učestvovali i navijači Crvene Zvezde može mirno dočekati zimu.

- Verovao sam da postoje dobri ljudi, verovao da će i meni neko pomoći, da će me neko pogledati. Hvala svima od srca, hvala znanim i neznanim, puno mi je srce i duša, i sada mogu mirno da dočekam zimu - kaže deka.

Gerontodomaćica iz Vrbovca Jelena Nikolić, koja mu dva puta nedeljno donosi hranu napominje da ovakva pomoć puno znači, kao i topla ljudska reč.

- Tu sam kada god mogu, donosim mu hranu, često dođem i donesem i ono što spremim za moje ukućane, ne mogu drugačije. Znači mu puno, čim me nema neki dan, brine se i pita što ne dođem - kaže Nikolić.

Humanitarnoj akciji odmah su se priključili i mladi iz humanitarne organizacije Kosovsko Pomoravlje, kao i omladina iz Vrbovca.

- Posle ovakve priče samo je bilo pitanje kako i na koji način da pomognemo. Naravno, odmah smo se odazvali, i biće i tako ubuduće - ističe predsednik organizacije Nikola Vasić.

- Ovo je sjajna stvar. Ja sam navijač Zvezde, ali pozdravljam akciju fudbalera Partizana, jer ovde nema klupske podele, već ljudske humanosti - naglašava Miloš Kojić iz Vrbovca.

Aleksandar Dunčević doselio se 1999. godine iz okoline Uroševca u Vrbovac.

(Glas javnosti/Kossev)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR