Glas Javnosti

GRČKA OD 12. JUNA UVODI NOVA PRAVILA I MERE: Ovo će OBRADOVATI srpske TURISTE!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Grčka vlada odlučila je da od 12. juna donese nove mere kada je reč o pravilima ponašanja u eri pandemije. Sve to naravno interesuje sve građane Srbije koji planiraju ovog leta odmor u zemlji Helena.

Zamenik ministra civilne zaštite i upravljanja kriznim situacijama Nikos Hardalis saopštio je da od subore 12 juna počinju da važe pravila koja znače i popuštanje epidimioloških mera u Grčkoj.

Jedna od njih će posebno obradovati naše turiste, naročito one koji su ljubitelji grčke muzike.

yt

– Od subote, 12. juna, muzika će biti dozvoljena u delovima ugostiteljskih objekata na otvorenom koji su namenjeni za sedenje gostiju – izjavio je Hardalis.

Takođe je skraćeno i trajanje policijskog časa u Grčkoj. Od subote, 12. juna, policijski čas će trajati od 1:30 do 5h po lokalnom vremenu.

 

Hardalis je takođe najavio i da će policijski čas najverovatnije biti ukinut počev od 1. jula, ukoliko to aktuelna epidemiološka situacija bude dozvolila.

Objavljene su i druge mere tokom konferencije za štampu, ali su one uglavnom fokusirane na lokalno stanovništvo.

– I sada dobro znamo da svaka naša nepažnja može biti kobna za mnoge druge. Ali takođe dobro znamo kako se možemo nositi sa tim, kako da zaštitimo sebe i sve oko nas. Posmatrajući sanitarne mere i protokole, koji su naš štit od prvog dana pandemije, kroz program vakcinacije i stvaranja kolektivnog imuniteta, biće nam omogućeno da iza sebe ostavimo ovu situaciju bez presedana – dodao je Hardalis.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR