Glas Javnosti

GRČKA NEĆE ZATVARATI GRANICE: Uvode se STROŽE MERE, evo i koje!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Grčka neće ponovo preduzimati mere zatvaranja jer će većina građana biti vakcinisana, izjavio je premijer te zemlje Kirijos Micotakis u intervjuu za grčki Radio K.

- Ne možemo da učinimo vakcinaciju obaveznom, ali zemlja se neće ponovo zatvoriti da bi zaštitila nekolicinu nevakcinisanih, dok bi ispaštala ogromna većina grčkog stanovništva koje je vakcinisano - kazao je predsednik vlade nakon što je stanje pogoršano zbog širenja veoma zaraznog delta soja koronavirusa.

Kako prenose grčki mediji, samo na jednoj zabavi u poznatom plažnom baru u Atini zaraženo je stotinak mladih i zbog toga su najavljene nove restrikcije.

Aleksandar Seničić, direktor Jute, potvrdio je za Kurir da se ne očekuje zatvaranje granica.

- Pretpostavka je da će se sve mere odnositi na one koji nisu vakcinisani i koji nemaju testove za veće skupove. Ukoliko bi došlo do strožih mera koje bi se odnosile na kretanje građana ili neke druge mere koje bi negativno uticale na odmor, to bi bila velika katastrofa za turistički sektor kod nas, ali i u Grčkoj. Seničić poručuje da svi turisti koji planiraju letovanje u Grčkoj, ili su već tamo, moraju pratiti situaciju na dnevnom nivou:

- Apelujem na sve da prate poziv da se iskoriste zamenska putovanja, jer ne znamo kako će situacija s koronom izgledati na jesen i zimu. Grčke vlasti su u strahu jer se delta soj koronavirusa širi vrlo brzo, napada najčešće mlade, a strah se opravdano javio i kod naših turista koji su trenutno u Grčkoj, ali i onih koji uveliko pakuju kofere i spremaju se za letovanje.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR