Glas Javnosti

GRCI ODLUČUJU: Da li će Srbima dozvoliti ulazak posle 15. jula? Javlja se i novi problem!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Grčka vlada donela je odluku da od utorka 14. jula na ulasku u zemlju zahteva negativan test na koronavirus ne stariji od 72 sata. Kako će to uticati na stanovnike Srbije i da li će od 15. jula biti ponovo dozvoljen ulazak u "zemlju Helena"?

Uz negativan PCR test, za sve koji žele da uđu u Grčku neophodno je i popunjavanje obrasca na kom je navedeno gde će osoba boraviti. Taj formular mora da bude popunjen  najkasnije 24 sata pre ulaska u Grčku.

Ipak, postoji velika mogućnost da ovo neće važiti i za građane Srbije. Naime, epidemiolozi iz Grčke će u narednih nekoliko dana ponovo proći kroz epidemiološku situaciju u Srbiji, i na osnovu nje predložiti dalje mere. 

S obzirom na skok broja zaraženih, kao i činjenicu da najveći broj novozaraženih u Grčkoj čine upravo turisti iz Srbije, utisak je da su Grci znatno bliži odluci da zabranu ulaska Srbima produže do početka avgusta.

Takođe, dodatan problem predstavlja i činjenica da nakon testa rezultate u Srbiji ljudi dobijaju posle dva do tri dana, što ih u najvećem broju, s obzirom na to da Grci traže da test ne bude stariji od 72 sata, čini neupotrebljivim.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR