Glas Javnosti

Grci besni na svoju državu, sve više ostaju bez gostiju: `Braćo Srbi, izvinite!`

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zatvaranje grčke granice teško je palo ne samo srpskim državljanima zbog napornog puta i višesatnog zadržavanja na izlasku iz Bugarske i Severne Makedonije, već i brojnim ugostiteljima iz Grčke, koji su sa nestrpljenjem čekali tals turista iz naše zemlje.

Na Fejsbuk stranici Live from Greece objavljena je poruka Grka koji je ostao razočaran potezom zvanične Atine. On se javno izvinio svim turistima iz Srbije za neprijatnost koju su doživeli, uz napomenu da je grčki narod zabrinut zbog aktuelnog dešavanja.

 
Veoma nam je žao. Ugostitelji iz Grčke vas pozdravljaju i šalju ljubav. Verovatno vam sad nije do toga, jer ste umorni i frustrirani, ali želimo da znate da smo zabrinuti isto kao i vi, ako ne i više - navodi se u poruci.

 
Hladan tuš od sopstvene vlade

Današnjom odlukom grčka vlada je blokirala turizam za čitav mesec, neizvestan je i početak jula, jer ko će se nakon ovoga usuditi da rezerviše i pođe na put.

 
Zbog današnje odluke hoteli nisu ostali bez gostiju samo u junu, ovakva odluka doprineće većem broju otkazivanja za čitavu sezonu. Otkazaće prvo oni koji su bili na klackalici da li da otkažu ili ne, a oni koji su planirali da tek rezervišu razmisliće još jednom. Vlasnici sa Tasosa kažu da danas pljušte otkazivanja. Sa Halkidikija su nestrpljivo čekali 15. jun kao početak sezone, pa je ovaj hladan tuš i to od sopstvene vlade za njih veliki šok - glasije jedna od poruka.

Slična poruka objavljena je i u grupi Nikana. U njoj se naovodi da da je narod sa severa Grčke razočaran, jer zatvaranje granica i njima pravi veliku štetu.

Danas su se mnogi hoteli i apartmani pripremili da prime prve goste. Vraćeno je i nekoliko autobusa sa granice koji su bili na putu za olimpsku regiju. Svi lokalni portali sa Halkidikija, iz Olimpske regije, Kavale i sa Tasosa osuđuju današnju situaciju i izvinjavaju se srpskim turistima. Vlasnici nam se javljaju tokom čitavog dana, prate situaciju i sami ne mogu da veruju da je ovakva odluka doneta preko noći.

Kasno sinoć Vlada Grčke donela je odluku da dozvoli prelazak granice za državljane Srbije između Bugarske i Grčke.

Vlada Srbije navodno bi u utorak u toku dana trebalo da dobije papir koji bi garantovao svim Srbima da prelaze granicu između Bugarske i Grčke.

(Izvor Blic)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR