Glas Javnosti

GRANIT 2023: Kapije aerodroma u Batajnici otvaraju se u 9 časova, biće prikazan i raketni sistem "Mistral"

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ovaj prikaz upriličen je povodom Dana Vojske Srbije

Vojska Srbije prikazaće danas na aerodromu u Batajnici novu opremu i veštine svojih pripadnika. Kapije aerodroma otvorene su za građane od 9.00 do 15.00 časova, a prenos prikaza sposobnosti Vojske Srbije pod nazivom "Granit 2023" gledaoci mogu od 10.50 pratiti na Prvom programu RTS-a.

Prikazu sposobnosti Vojske Srbije "Granit 2023" prisustvovaće državni vrh na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, a priliku da pogledaju prikaz sposobnosti i izloženo naoružanje imaće i građani.

Ovaj prikaz upriličen je povodom Dana Vojske Srbije, koji se obeležava 23. aprila u spomen na dan kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, koji je bio prekretnica u stvaranju moderne srpske države i vojske.

Više od 5.000 pripadnika učestvuje u prikazu, tokom kojega će moći da se vidi više od 2.300 komada oruđa i oružja - svega čime vojska raspolaže, najavio je ranije ministar odbrane Miloš Vučević i dodao da će na aerodromu biti i poseban deo u kojem će izlagati predstavnici grupacije odbrambene industrije Srbije.

Youtube/Printscreen
foto: Glas javnosti



Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović je ocenio da do sada ovakav obim i sadržaj prikaza naoružanja i vojne opreme nije viđen u Srbiji. Dodao je da će u jednom trenutku na nebu biti više od 50 vazduhoplova.

"Sve ono što ćete videti na prikazu, moram da naglasim da je i u operativnoj upotrebi Vojske Srbije, da jedinice Vojske Srbije raspolažu i upotrebljavaju navedena sredstva u skladu sa njihovim namenama i funkcijom", naveo je Mojsilović u razgovoru za RTS.

Danas će biti prikazan i novi raketni sistem malog dometa "Mistral" koga Srbija još nije videla.

ana-peri?i?-ministarstvo-odbrane1.png
foto:

Kapije aerodroma otvorene su od 9.00 do 15.00. a za sve koji ne stignu do Batajnice, direktan prenos je na Radio-televiziji Srbije.

Na sajtu Ministarstva odbrane objavljeno je obaveštenje o prevozu za posetioce prikaza.

Glas javnosti / Espreso

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR