Glas Javnosti

Gradska čistoća i danas sprovodi opsežnu akciju suzbijanja komaraca

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" Beograd će i sutra sprovesti opsežnu akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje i vode, ako vremenski uslovi to budu dozvolili.

Ekipe "Čistoće" suzbijaće komarce sutra u periodu od 18 časova do ponoći, a akcijom će biti obuhvaćeni sledeći lokaliteti: nasip od Progara ka Jakovu, Novo Bežanijsko groblje, naselje Soko Salaš, Bojčinska šuma, kanali u Boljevcima i uz Nautičko selo, SC "Surčin", naselje Ključ, naselje Grmovac, Dorćol, Zemun - Gornji grad, Zemun - Donji grad, naselja Sava Kovačević, Sutjeska, Bački Ilovik, Kalvarija, Novi grad, potom Vojni put, Altina, Plavi Horizonti, Školsko dobro, Zemun polje, Nova Galenika, naselja Belarica i Ekonomija, Paviljoni i Retenzija, saopštilo je Javno komunalno preduzeće "Gradska čistoća".


Preparati koje ekipe JKP "Gradska čistoća" Beograd koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, pa građani nemaju razloga za strah.

JKP "Gradska čistoća" apeluje na sugrađane da omoguće nesmetan rad ekipama, koje izvode tretmane suzbijanja komaraca, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Ekipe JKP "Gradska čistoća" nastaviće da sprovode akcije suzbijanja komaraca i u narednim danima ako to dozvole vremenske prilike. Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11- 0 -11 radnim danima od 7 do 22 i subotom od 8 do 14 časova.

Glas javnosti /E02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR