Glas Javnosti

GRADONAČELNIK BEOGRADA: 'Najvažnije je povećati naplatu karata u javnom prevozu'!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je za RTS da je za njega najvažnije da se novim sistemom prodaje karata u javnom gradskom prevozu poveća naplata karata.

Radojčić je naveo i primer da bi od novca 100.000 zaposlenih koji bi platili karte moglo da se kupi 100 novih autobusa, čime bi se omogućio komforniji prevoz.

-U ovom trenutku je mali procenat ljudi koji plaćaju karte. Ne pričam u vremenu korone, ovo je jedna posebna situacija, ali proći će korona. Moramo dići svest. Oko 200.000 zaposlenih ne plaća karte. Kad bi 100.000 plaćalo, 100 autobusa godišnje bismo novih imali. Sto novih autobusa bi omogućili komforniji prevoz -istakao je Radojičić.

Ponovio je da se mora podići svest o plaćanju karata za javni prevoz.

 

-Imamo vrlo apsurdnu situaciju da moramo da objasnimo ljudima. Zamislite da morate da objasnite čoveku da mora da plati kartu u avionu. Zašto mora da plati kartu u avionu? Zašto mora da plati u međugradskom?-  kazao je gradonačelnik Beograda.

Radojičić je rekao da je resorni Sekretarijat za javni prevoz napravio studiju kojom je procenjeno kako je prethodni provajder prodaje karata u javnom prevozu obavljao svoj posao i o mogućnostima za unapređenje tog sistema.

 

-Na osnovu toga je raspisan tender koji se završio i kroz taj tender je nova kompanija, koja ima neke suvlasnike iz prethodne priče, dala bolje uslove nego za prethodnih deset godina - istakao je Radojičić tokom gostovanja u Beogradskoj hronici.

 

Dodao je da se bolji uslovi ogledaju u povećanju broja kontrolora i prodajnih mesta i da će postojati prelazna faza koja će omogućiti građanima prestonice da lako pređu na novi koncept.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR