Glas Javnosti

GRADILI ZGRADU, SRUŠILI KUĆU! Obrušio se zid u Zrenjaninu, porodice iseljene

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zid kuće kraj gradilišta stambeno-poslovnog objekta u zrenjaninskoj Petefijevoj ulici se obrušio, povređenih nema, a tri porodice su iseljene.

Jedan od stanara kaže da je u prvom trenutku pomislio da je zemljotres a onda se čulo rušnje a sve je preplavio oblak prašine.

Dok je istrčavao na ulicu, zid se obrušio i po drugi put ali na sreću sve je prošlo bez ljudskih žrtva. Ipak, tri porodice su morale da se isele.

Na teren su, naveo je, izašli zrenjaninska policija, komunalna milicija i građevinska inspekcija a pretpostavlja se da je do obrušavanja došlo zbog radova na izgradnji susedne zgrade.

Stambeno poslovni objekat gradi se na uglu ulica Petefijeva i Ive Lole Ribara, a investitor preduzeće „Turbo gas“ iz Kikinde.

Vlasnik te firme Ivan Rotarov tvrdi da se zid srušio jer je više od 20 godina bio u veoma lošem stanju, ali da će sve to biti sanirano.

„Pogledajte gde stoji bager i valjak, na koti mula, prema tome, od zida 7,5 metara nije kopano, to je sasvim dovoljno da ne može da padne zid, dakle nije uzrok iskop jer nije potkopano… Rešićemo, saniraćemo, ozidaćemo“, kazao je on.

Rotarov je naveo da je za dve ugrožene porodice platio smeštaj dok se kuća ne dovede u stanje da se u njoj može ponovo stanovati.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR