Glas Javnosti
posta

Građani na Karaburmi nastavili protest: VIŠEMINUTNI APLAUZ ZA STEFANA! (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Protest građana na Karaburmi, iz Ulice Marijane Gregoran, nastavljen je, a okupljeni građani traže dgovornost za smrt devetogodišnjeg dečaka. Oni su se višeminutnim aplauzom oprostili od nastradalog dečaka.

Kako ističu, od protesta neće odustati do daljeg i imaju zahteve za ministarku pravde i nadležne istražne i pravosudne institucije.

-Da hitno preispitaju postojanje profesionalne odgovornosti postupajućeg sudije Radmile Đerić, koja nije odredila pritvor osumnjičenom za saobraćajnu nesreću na Karaburmi, te da je, ukoliko se utvrdi odgovornost, razreše sudijske funkcije i trajno joj zabrane rad u pravosuđu. Hitno preispitaju tačnost informacije koja se pojavila među okupljenim građanima na protestu o tome da se osumnjičeni Lazar Galić i sudija Radmila Đerić lično poznaju više od 10 godina, a da ih je upoznao Galićev ujak Slaviša Milovanović. Ukoliko je tačna informacija o ličnom poznanstvu osumnjičenog Galića i sudije Đerić, hitno da utvrde zakonsku odgovornost sudije koja se u tom slučaju nije sama izuzela iz postupka, iako je bila dužna da to uradi na osnovu zakona, te da joj izreknu adekvatnu sankciju, navodi se u zahtevima građana, prenosi N1.

Stefan B. (9), koji je preminuo od posledica povreda koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći na Karaburmi, sahranjen je na Novom groblju. 

 

Podsetimo, Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor vozaču, osumnjičenom da je 18. jula u Ulici Marijane Gregoran u beogradskom naselju Karaburma, udario dvojicu dečaka na pešačkom prelazu, a potom pobegao sa lica mesta.

 

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR