Glas Javnosti

GRAĐANI DOBIJAJU UPUTE ZA NOVI DOM ZDRAVLJA U BORČI, A ON JOŠ NIJE NI POČEO DA RADI! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Iako je otvaranje novog Doma zdravlja u Borči bilo najavljeno još za februar mesec to se još uvek nije desilo. Zašto? Na to pitanje još uvek nema odgovora.

Naime, svi radovi na ovom objektu su već uveliko završeni i tehnički prijem je obavljen još 10. februara.

Ipak, novi Dom zdravlja u Borči I dalje je pod ključem. S druge strane, prema saznanjima Glasa javnosti, pacijenti se već uveliko sa uputima prosleđuju iz drugih ustanova upravo u taj novi Dom zdravlja koji ni ne radi.

Na pitanje Glasa javnosti, gde je zapelo I kada se može očekivati da novi Dom zdravlja u Borči počne sa radom, nadležne ustanove nemaju odgovor. Ćute.

Naime, nadležno Ministarstvo zdravlja uporno odbija da odgovori na naša pitanja, dok su iz gradskog Sekretarijata za investicije odgovorili da je taj sekretarijat investitor objekta DZ Borča.

- Svi ugovoreni radovi u nadležnosti ovog sekretarijata su završeni. Opremanje objekta nameštajem i medicinskom opremom realizuje Ministarstvo zdravlja – objasnili su u gradskom Sekretarijatu za investicije.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Beograda, Gorana Vesića, izgradnja DZ Borča počela je 17. decembra 2019., a na Ministarsvu zdravlja je da kupi opremu i primi dodatno lekare i sestre, jer će ovde raditi 150 lekara i sestara, kako bi građani Borče imali adekvatnu zdravstvenu zaštitu – rekao je Vesić I dodao da u Borči trenutno živi oko 150.000 ljudi, a da je novi dom zdravlja projektovan za populaciju od 200.000 stanovnika.

Ovo će biti najmoderniji dom zdravlja u zemlji - naglasio je Vesić I dodao da je u okviru DZ Borča planirano da bude I služba Hitne pomoći koja će moći da stigne do bilo kog dela Borče za svega nekoliko minuta, što će učiniti da stanovnici Borče dobiju najbolju zdravstvenu zaštitu.

Prema saznanjima Glasa javnosti radove na objektu izvodila je grupa izvođača predvođena kompanijom WD Concord West čiji je direktor Dejan Stojanović.

Lokacija novog Doma zdravlja nalazi se u Ulici Koste Manojlovića u naselju Borča 2, odmah uz lokalnu pijacu.

Objekat je koncipiran tako da sadrži sve specijalističke službe, uključujući hitnu pomoć, primarnu zdravstvenu zaštitu za decu i odrasle, kompletnu dijagnostičku službu sa laboratorijama, fizikalnom medicinom i rehabilitacijom, odeljenja za oftalmologiju i otorinolaringologiju, psihijatriju, kao i službe patronaže i kućnog lečenja. Ukupna površina objekta iznosi gotovo 7000 m2 (Po+Pr+4), od čega je 1.350 m2 pod zemljom i gde je smeštena garaža.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR